Sari Heltelä

P1050438 copy 60 www1

Lammastuotannon erityisasiantuntija

ProAgria Etelä-Savo

Juvantie 13
51900 JUVA

Olen lammastuotannon erityisasiantuntija ja toimialueenani on pääsääntöisesti Etelä-Savo, Pohjois-Savo sekä Pohjois-Karjala. Toimin lammastilojen apuna tuotannon-, ruokinnan- ja rakennussuunnittelussa, jalostuseläinvalinnoissa ja -mittauksissa sekä opastan käytännön töiden tekemisessä.

Minut on hyväksytty Neuvo-maatilojen neuvontajärjestelmän asiantuntijaksi seuraavissa kokonaisuuksissa: Maatilojen nykyaikaistaminen ja kilpailukyvyn parantaminen, Tuotantoeläimet sekä Luonnonmukainen tuotanto/tuotantoeläimet.

Työskentelen Yhessä lihat liikkeelle YLLI sekä Vastuullisuudesta kasvua ja kannattavuutta -hankkeissa. Lisäksi toimin lammastalouden kouluttajana ja kehittäjänä alan yrityksissä. Toimin ohjausryhmän jäsenenä Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston (LUT) Willatus - jätevillan hukasta hyötykäyttöön -hankkeessa.

Olen toiminut lammastoimialalla yli 40 vuotta ja lampurina toistakymmentä vuotta. Omassa 100-120 uuhen katraassani tuotantomallina oli ympärivuotinen tiheä karitsointi. Harrastuksenani on paimenkoirat ja niiden käyttö lammastiloilla.