Pure peruna

Maa- ja kotitalousnaisten ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteistyöhankkeen tavoitteena oli palauttaa peruna nuorten lautasille.

Peruna-hernerouheohukaiset

Maa- ja kotitalousnaisten ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteisessä Pure peruna -hankkeessa tavoitteena oli lisätä perunan vahvuuksien, ominaisuuksien ja käyttömahdollisuuksien tuntemista erityisesti nuorten ammattikeittiötoimijoiden ja nuorten kuluttajien keskuudessa ja siten lisätä perunan kulutusta. Hanketta rahoitti maa- ja metsätalousministeriö.

Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat järjestivät ympäri Suomen 15 koulutustilaisuutta yhteistyössä oppilaitosten kanssa sekä 20 nuorille suunnattua infotilaisuutta. Tilaisuuksissa tuotiin esiin perunan ravitsemuksellisia ja ekologisia etuja ja innostettiin nuoria perunan käyttöön.

Tapahtumien lisäksi järjestettiin Instagram-kampanja. Kampanjan kuvat löytyvät tunnisteella #pureperuna. Samalla aihetunnisteella voi etsiä myös muita hankkeen tapahtumia ja sisältöjä sosiaalisesta mediasta.

Aineistoja

Reseptit

Perunasorbetti eli Frozen potato

Peruna-herneohukaiset

Perunanäkkäri

Perunapihvi

Peruna-pähkinäsalaatti

Perunaserpentiini

Peruna-suklaakakku

Savustettu peruna-lohisalaatti