Vinkit vappupiknikille

1 min read

Katso Maa- ja kotitalousnaisten reseptit helpolle mutta herkulliselle eväsretkelle

Keväisen luonnon viherrys ja kirkkaasti paistava aurinko houkuttelevat piknikille. Piknikille varataan suolaista ja makeaa tarjottavaa.

Kädestä syötävät leivonnaiset kuten piirakat, leivät ja pasteijat ovat helppoja eväsruokia. Tortillat tai rieskat täytteineen kääriytyvät näppärästi ruokaisiksi wrapeiksi.

Makeista leivonnaisista retkieväiksi sopivat esimerkiksi muffinit, pullat ja keksit. Vappupiknikille kuuluvat itseoikeutetusti myös munkit – ulkona syödessä saa sokerikin varista huoletta.

– Kaikkein helpoimmin pilaantuvat tai vaikeasti retkioloissa syötävät ruoat ja leivonnaiset, kuten majoneesia sisältävät salaatit ja kermavaahtotäytteiset leivonnaiset kannattaa jättää kotitarjoiluihin, neuvoo Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen järjestöpäällikkö ja ruoka-asiantuntija Helena Velin.

Säilytä salaatti purkissa, viilennä mehu pakastemarjoilla

Pastapohjaiset salaatit säilyttävät hyvin rakenteensa. Mahdolliset salaatinlehdet on hyvä pakata erikseen ja lisätä salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua.

– Salaatit voi pakata vaikka viehättäviin lasisiin säilykepurkkeihin. Ne ovat myös kauniita ruokailuastioita, vinkkaa Helena Velin.

Juomia voi pitää pakastimessa tuokion ennen eväiden pakkaamista, jolloin ne toimivat matkan aikana kylmävaraajina. Mehun sekaan voin lisätä lähtiessä myös jäisiä pakastemarjoja kylmän säilyttäjiksi ja koristeeksi.

Varaa piknikille mukaan:

  • huopa tai muu sopiva alusta
  • halutessa myös erillinen liina ruokien alle
  • kylmälaukku, kylmävaraajia
  • (kertakäyttö)astioita ja -välineitä
  • lautasliinoja ja kosteuspyyhkeitä
  • viihdykettä osallistujille: esimerkiksi pelikortit, lukemista
  • riittävästi roskapusseja – piknikpaikka jätetään siistiksi