Tuottajat ja kuluttajat kohtaavat Osta tilalta! -päivänä 12.9.

2 min read

Uutinen

Tapahtumapäivä kutsuu juhlistamaan ruoan tuottajia ja lähiruokaa, tutustumaan maaseudun elämään tekemään ostoksia suoraan tilalta.

Leiska fb 1
Valtakunnallista Osta tilalta! -päivää vietetään tiloilla ympäri Suomea 12.9.2020. Tapahtumapäivä kutsuu juhlistamaan ruoan tuottajia ja lähiruokaa, tutustumaan maaseudun elämään tekemään ostoksia suoraan tilalta.
Jo viidettä kertaa järjestettävän Osta tilalta! -päivän aikana on mahdollista tutustua maatilojen toimintaan ja ruoantuottajiin sekä ostaa monenlaisia tilojen tuotteita. Moni tila antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua tilan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin. Päivän myyjäksi voi vielä ilmoittautua.
Kävijä – tutustu kohteeseen etukäteen
Tuoretta ja lähellä tuotettua lihaa, kasviksia ja kananmunia, herkullisia makuelämyksiä tilojen pop-up kahviloissa, poniajelua, elävää musiikkia ja vaikka mitä muuta. Osta tilalta! –päivä tarjoaa tänäkin vuonna koko perheelle mukavaa tekemistä aamusta iltaan.
Pistäydy lähitilalla tai lähde reissuun koko päiväksi, löydät osallistuvat tilat kätevästi kartalta osoitteessa https://ostatilalta.fi/hae-tiloja/.
Tuottaja – ilmoittaudu myyjäksi
Kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua Osta tilalta! -päivään myyjäksi. Tuottajat voivat järjestää Osta tilalta! -tapahtuman omilla tai naapureidensa tiloilla ja myydä omia tuotteitaan. Myös esimerkiksi kotipuutarhurit, mehiläistarhaajat tai kalastajat voivat ilmoittautua myyjiksi ja myydä tuotteita omilta pihoiltaan. Tapahtumaan voi ilmoittautua, vaikkei yleensä myisikään tuotteita suoraan kuluttajille. Lue lisää: https://ostatilalta.fi/rekisteroidy/.
Viimeisimmät uutiset tapahtumapäivästä saa @ostatilalta Facebookissa tai Instagramissa.
Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 ja Maaseutuverkosto, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Ruokasektorin koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Martat, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto ja Finlands svenska 4H, Maaseudun sivistysliitto, Lomalaidun ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry sekä maakunnalliset lähiruokavastaavat (aitojamakuja.fi).