Toimijaverkostot

2 min read

Välitämme tietoa verkostoitumisesta ja yhteistyöstä sekä vesiensuojeluyhdistysten perustamisesta.

Tuemme paikallisia toimijaverkostoja esimerkiksi välittämällä tietoa toimijoille verkostoitumisesta ja yhteistyöstä tai vesiensuojelu- tai järviyhdistyksen perustamisesta.

Hyödyllistä tietoa vesistökunnostustoimijalle löytyy täältä.

Virtaa vesistökunnostukseen -hankkeiden rahoitushaku vuosittain ELY-keskuksissa

Kunnostushankkeita voi hakea esimerkiksi vesienhoitoyhdistys, säätiö, kyläyhdistys, vapaa-ajan kalastukseen liittyvä yhdistys tai kunta. Ohjeita kunnostushankkeen aloittamiseen löytyy täältä.

Pienilläkin paikallisilla hankkeilla voi olla suuret vaikutukset. Hyviä esimerkkejä löytyy KAIPO-verkon Tilaisuudet -nettisivun alalaidasta.

Ota suunnitteluvaiheessa ajoissa yhteys alueesi ELY-keskukseen. ELY-keskuksen vesistöasiantuntijoilla on tietoa vesistön tilasta.

Rahoitushaku vuodelta 2021 on päättynyt. Tiedotamme uusista rahoitusmahdollisuuksista säännöllisesti näillä sivuilla ja muissa KAIPO-verkon tiedotuskanavissa.

Vesistökunnostusasioista vastaavat

Sähköposti: etunimi.sukunimi (at) ely-keskus.fi

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksessa:

Paula Mononen, vesienhoidon johtava asiantuntija, p. 0295 026 204

Tiina Käki, vesistöasiantuntija, p. 0295 026 196

Rosanna Sjövik, p. 029 502 6027

Helena Haakana, vesitalousasiantuntija, p. 0295 026 201

Kainuun ELY-keskuksessa:

Timo Piirainen, vesitalousasiantuntija, p. 0295 023 877

Kimmo Virtanen, vesitalousasiantuntija, p. 0295 023 899

Tilaisuus: Miten järviyhdistys perustetaan

ma 24.8.2020 klo 18-20, Liperi

Paikka: Salokylän Sydän, Petäjäkankaantie 14, 83130 Salokylä. Myös Teams-etäyhteys järjestetään ennakkoon ilmoittautuneille.

Kohderyhmä: Liperin Kuoringan järviyhdistyksen perustamisesta kiinnostuneet henkilöt sekä Kainuun ja Pohjois-Karjalan vesistökunnostusyhdyshenkilöt, myös muut aiheesta kiinnostuneet.

Perehdymme yhdistyksen perustamiseen, mitä kannattaa huomioida ja millaiset säännöt vesiensuojeluyhdistyksellä voisi olla. Yhdistyksen perustamista opastaa Pro Onkamojärviltä Tuovi Vaaranta. https://www.onkamojarvet.fi/

Varsinainen Kuoringan järviyhdistyksen perustamiskokous pidetään syyskuussa, mikäli yhdistyksen perustamiseen päädytään.

Mukana tilaisuudessa on vesistöasiantuntijoita Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta ja KAIPO-verkosta Päivi Jokinen, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Itä-Suomi ry https://www.proagria.fi/hankkeet/kaipo

Lisätiedot tilaisuudesta Päivi Jokinen, paivi.jokinen@maajakotitalousnaiset.fi, puh. 040 3012409.

TUOVI VAARANNAN ESITYS LÖYTYY ALEMPANA KOHDASTA MATERIAALIT

Paikalla oli kaikkiaan noin 20 henkilöä ja lisäksi etäyhteydellä oli kuusi henkilöä. Kysymyksiä ja keskustelua oli runsaasti. Syyskuussa kokoonnutaan perustamaan yhdistystä Kuoringan asioita ajamaan. Siitä myöhemmin lisää.