Tilaisuudet

2 min read

KAIPO-verkon tulevat tilaisuudet ja tilaisuuksien materiaalit löytyvät tältä sivulta.

Tietoa KAIPO-verkon tulevista tilaisuuksista saat näiltä sivuilta, Facebook-sivultamme ja KAIPO-verkon uutiskirjeestä. Voit tilata uutiskirjeen etusivun lomakkeella. Voit myös ehdottaa meille, mistä vesistöihin liittyvästä aiheesta haluaisit kuulla keskustelutilaisuuksissa lisää.

2021

Rahoitusta vesistökunnostuksiin -etätilaisuus järjestettiin 11.11.2021.

Tilaisuudessa kuultiin seuraavat puheenvuorot:

Helmi-rahoitus, Kunta- ja Järjestö-Helmi: Niina Vähätalo, Uudenmaan ELY-keskus (materiaali tulossa)
Vesienhoidon avustukset: Rosanna Sjövik, Pohjois-Karjalan ELY-keskus. Esityksen materiaali.
Kokemuksia onnistuneesta kunnostushankkeesta: Pertti Määttä, Karankajärven Huvilayhdistys ry. Esityksen materiaali.
Kajaanin kaupungin rantojen kunnostushankkeet ja -suunnitelmat, Sirpa Pöppönen, Kajaanin kaupunki (materiaali tulossa)

Tilaisuuden tallenne on saatavilla pyynnöstä: tuuli.makinen@maajakotitalousnaiset.fi

Aiemmin syksyllä 2021 pidettyjä tilaisuuksia:

16.8. Valtimon Haapajärven rannan maastokatselmus pidettiin asukkaiden pyynnöstä yhdessä maanomistajien edustajien kanssa. Raportti tilaisuudesta löytyy sivulla alempaa kohdasta Materiaalit.

26.8. Liperi Siikasalmi, Mistä ja miten vesikasveja kannattaa poistaa? Siikasalmella sukeltamalla poistetuista ulpukoiden juurakoista kerrotaan täällä ja lisätietoja juurakoiden poistosta myös pohjajyrsinnällä täältä.

7.9 Etäkoulutus maa- ja metsätalouden vesiensuojelurakenteista : Tilaisuuden esitysmateriaali löytyy alhaalta kohdasta Materiaalit

11.9. Maastokoulutus Valtimon Kalliojärvellä maa- ja metsätalouden vesiensuojelurakenteista

Kunnostusyhdyshenkilöille järjestetään omia tapaamisia maastossa ja etänä. Ilmoittaudu toimintaan mukaan tästä

15.6.2021 KAIPO-verkko järjesti Vesikasvit ja rantojen hoito Järvi-Suomessa -webinaarin yhteistyössä alueen ELY-keskusten kanssa. Tilaisuus tallennettiin ja esitykset ovat katsottavissa YouTubessa.

Tilaisuuden esitysmateriaalit löytyvät sivun alalaidasta ja näistä linkeistä:

Keväällä 2021 KAIPO-verkossa järjestettiin alueellisia Vaikuta vesiin -etätilaisuuksia. Tilaisuuksissa tutustuttiin alueellisten vesienhoitosuunnitelmien ja toimenpideohjelmien ehdotuksiin ja muihin vesienhoidon ajankohtaisiin asioihin. Vaikuta vesiin -tilaisuuksien materiaalit löytyvät nettisivulta alempaa kohdasta Materiaalit.

Muut tilaisuudet:

20.4. Kosteikkoilta

Luonto- ja vesistökunnostusyrittäjä Janne Raassina ja suunnittelija Holtti Hakonen Suomen riistakeskuksesta esittelivät erilaisia kosteikkoja ja rahoitusmahdollisuuksia. Kosteikkoillassa esitelty materiaali löytyy nettisivulta alempaa kohdasta Materiaalit.

2020

KAIPO-verkko järjesti keväällä 2020 Vaikuta vesiin -kuntatilaisuuksia, jotka pidettiin pääosin etänä koronaepidemian vuoksi. Pohjois-Karjalassa ehdittiin pitämään tilaisuudet kunnantaloilla Kontiolahdella ja Outokummussa. Loput tilaisuudet sekä Pohjois-Karjalassa että Kainuussa järjestettiin useamman lähikunnan yhteisinä etätilaisuuksina. Tilaisuuksissa kerrottiin vesistökunnostusten rahoituksesta ja toimintamahdollisuuksista sekä erilaisia esimerkkejä paikallisista vesistökunnostuksista. Tilaisuuksiin osallistui yli 100 henkilöä.

Syksyllä 2020 KAIPO-verkko järjesti tilaisuuksia kunnostusyhdyshenkilöille, ja kaikille avoimen tilaisuuden vesienhoidon rahoituksesta.

Menneiden tilaisuuksien materiaalit löytyvät Materiaalit -kohdasta.

Tietoa saavutettavuudesta

Olemme muuttamassa hankkeen materiaaleja saavutettaviksi, mutta kaikki aiemmin julkaistu materiaali ei valitettavasti ole vielä saavutettavassa muodossa. Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja saavutettavuudesta, voit olla yhteydessä meihin etusivumme lomakkeella.