Suosi kotimaista – erityisesti pienyrittäjät tarvitsevat nyt tukea

2 min read

Uutinen

Nyt erityisesti on aika suosia kotimaista ja huolehtia suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuudesta.

Flag of finland 123273 1280

Koronaviruspandemia on nostanut esiin keskustelun ruoan riittävyydestä ja Suomen omavaraisuudesta. Nyt erityisesti on aika suosia kotimaista ja huolehtia suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuudesta. Jokainen suomalainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa.

”Viimeistään nyt jokaisen suomalaisen pitäisi suosia kotimaisia tuotteita ja yrityksiä, erityisesti pienyrittäjiä. Suosimalla kotimaisia tuotteita vaikutamme suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuuteen, suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointiin ja Suomen kykyyn selvitä poikkeustilanteissa”, painottaa toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta.

Pienyrittäjien tuotteita myös verkosta
Koronavirustilanne vaikuttaa erityisen rankasti pienyrittäjiin. Pienyrittäjien ja lähiruokaan erikoistuneiden kauppojen tuotteita saa nykyisin myös verkkokaupoista ja sosiaalisessa mediassa toimivien palveluiden kautta.
Hellstedt peräänkuuluttaa kuluttajia ottamaan aktiivisesti selvää oman alueensa tarjonnasta ja myös toivoo, että kaikki ruokayritykset, myös ravintolat, viestisivät mahdollisuuksien mukaan kuluttajille esimerkiksi sosiaalisen median avulla.
”Kuluttajat tarvitsevat tietoa siitä, mistä ja miten pienyrittäjien tuotteita saa. Tärkeää on myös tietää, toimiiko yrityksillä kotiinkuljetuspalvelu.”
Linkkejä ja vinkkejä kotimaisten yritysten tuotteiden ja palveluiden löytämiseksi
Verkkokauppa-alusta suomalaisille elintarvikkeille: https://ruokaasuomesta.fi/
Lähiruokaa ja luomutuotteita: https://aitojamakuja.fi/
REKO, Reilua kuluttamista -renkaat toimivat lähiruoan myynti- ja jakelualustana. Renkaat toimivat Facebookissa suljetuissa ryhmissä, joissa tilaukset ja toimitukset sovitaan.
Hyvää Suomesta -merkin käyttäjien yhteystiedot: merkki käytössä noin 330 eri elintarvikevalmistajalla, kattavat koko suomalaisen ruokatuotannon kirjon pienistä isoihin yrityksiin ja kaikki tuoteryhmät. https://www.hyvaasuomesta.fi/hyvaa-suomesta-merkki/merkin-kayttajat
Kotona kotimaista: Nettisivulta www.kotonakotimaista.fi löytyy suomalaisten pienyrittäjien myymälöitä ja toimipisteitä. Lista päivittyy koko ajan, pienyrittäjät voivat itse päivittää tietonsa sivustolle. 27.3.2020 vietetään vapaaehtoisvoimin vedetyn hankkeen järjestämää Kotona kotimaista -päivää. Päivään voi osallistua ostamalla jotain kotimaista tuotetta tai palvelua ja jakamalla tämä sosiaalisissa medioissa tunnisteella #kotonakotimaista