Maija-Liisa Tausta-Ojala palkittiin elämäntyöstään

2 min read

Uutinen

Maija-Liisa Tausta-Ojala palkittiin elämäntyöstään MKNK:n varsinaisessa kokouksessa Vantaalla 19.11.2020

Maija liisa edit 0

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen vuosittain myöntämä tunnustuspalkinto meni piirikeskuksen sijaan tänä vuonna Oulun piirikeskuksen toiminnanjohtajalle. Perustelujen mukaan Maija-Liisa Tausta-Ojala on aina ollut ylpeästi Maa- ja kotitalousnainen isolla M-kirjaimella.

Palkinto myönnettiin Maija-Liisalle kiitoksena ansiokkaasta työstä sekä Oulun Maa- ja kotitalousnaisten että koko Maa- ja kotitalousnaisten järjestön eteen. Työnsä MKN:ssä hän aloitti Oulun Maatalouskeskuksen johtavana kotitalouskonsulenttina vuonna 1987. Hän oli vastikään valmistunut maa- ja metsätaloustieteiden maisteriksi ja ollut vuoden Järvenpäässä kotitalousopettajaopiston lehtorina.

Vuosikymmenien aikana Maija-Liisa on luotsannut yhteistyössä asiantuntijoidensa kanssa Pohjois-Pohjanmaan maaseudun kehittymistä, maaseudun asukkaiden - erityisesti naisten - yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin vahvistumista sekä ruokakulttuurin, yrittäjyyden ja maisemanhoidon kehittymistä. Hän on myös luonut ja pitänyt yllä yhteistyötä eteläsaksalaisen sisarjärjestön kanssa.

”Kansainvälinen kokemus on osoittanut, miten tärkeää on tehdä työtä maaseudun tulevaisuuden eteen. Kun pääsee katsomaan asioita etäämpää, näkee omatkin asiat uudella tavalla. Ruohonjuuritaso on meidän vahvuutemme”, hän painottaa.

Maija-Liisa Tausta-Ojala tunnetaan vahvasti sitoutuneena ja harkitsevana toimijana, johon voi aina luottaa. Hänen juurensa ovat hailuotolaisella maatilalla.

”Olen aina maa- ja kotitalousnainen. Jaan järjestön arvot. Niiden puolesta haluan toimia aina.”

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry on vuosittain myöntänyt varsinaisessa kokouksessaan marraskuun lopussa tunnustuspalkinnon joko Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukselle tai Maa- ja kotitalousnaisten yhdistykselle. Tänä vuonna tunnustus myönnettiin yksittäiselle toimihenkilölle elämäntyöpalkintona.

https://www.proagriaoulu.fi/fi/oulun-maa-ja-kotitalousnaiset/