Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n varsinainen kokous 23.11. 2017

2 min read

Uutinen

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n varsinainen kokous

Dscf1864

Mervi Mäki-Nesteestä uusi puheenjohtaja

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen varsinainen kokous järjestettiin Vantaalla 23.11.2017. Kokouksessa valittiin keskuksen hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi vuosille 2018–2020 Mervi Mäki-Neste Etelä-Pohjanmaalta.

Yhteisöpedagogi AMK ja kulttuurituottaja Mervi Mäki-Neste toimii Suomen Keskustanaisten pääsihteerinä. Vapaa-ajallaan hän on mukana kasvinviljelytilan arjessa kotitilallaan Sapsalammin kylällä Alavudella.

Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin kotitalousopettaja, yrittäjä Marttiina Sihvola Etelä-Savosta ja maaseutuyrittäjä Tarja Tervo Kainuusta.

Mäki-Nesteen, Sihvolan ja Tervon lisäksi hallituksessa jatkavat yrittäjä Eija Jukkola Keski-Pohjanmaalta, maa- ja metsätalousyrittäjä Rauni Miettinen Päijät-Hämeestä, kansanedustaja Mirja Vehkaperä Oulusta sekä toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt.

Kokouksessa kukitettiin kiitoksin myös hallitustyöstä poisjäävät puheenjohtaja, yrittäjä Maija Silvennoinen Keski-Suomesta ja hallituksen jäsenet maatalousyrittäjä Riitta Ryhänen Pohjois-Savosta ja maatalous- ja metsäyrittäjä Pirjo Luotola Keski-Suomesta.

Tunnustuspalkinto aktiivisesta toiminnasta Kainuuseen

Kainuun maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus sai tunnustuspalkinnon määrätietoisesta ja tuloksekkaasta toiminnastneuvonta- ja järjestötyössä huolimatta siitä, että maakunta on harvaan asuttu ja välimatkat ovat pitkät eri alueiden välillä.

Erityismaininta halutaan antaa siitä, että yhteistyössä jäsenyhdistystensä ja vapaaehtoisten kanssa Kainuun piirikeskus on esimerkillisellä tavalla edistänyt maahanmuuttajien kotouttamista omassa maakunnassaan.

Tunnustuspalkinnon ottivat vastaan Kainuun Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen toiminnanjohtaja Marjatta Pikkarainen ja puheenjohtaja Tarja Tervo.

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n hallitus myöntää vuosittain tunnustuspalkinnon aktiivisesta toiminnasta. Palkinto myönnetään kahtena vuotena peräkkäin yhdistykselle ja kolmantena vuonna piirkeskukselle.

Vuoden maisemateko -tunnustus Vienan reitille Suomussalmella

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus myönsi Vuoden maisemateko -tunnustuksen Pentti Kinnuselle, Pauli Heikkiselle ja Juha Kinnuselle Suomussalmelle Vienan reitin kunnostustyöstä. Suomussalmen Vängän ja Viiangin kylien maanomistajien työ tukee merkittävästi Vienan reitin kehittämistä kulttuuri- ja luontomatkailukohteena.

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna maisemateon haluttiin ilmentävän itsenäisyyden merkkejä maisemassa. Kilpailuun tuli liki 50 ehdotusta, joista valittiin 17 alueellista maisematekoa. Alueellisista voittajista valittiin valtakunnallinen Vuoden 2017 maisemateko. Tunnustus annettiin nyt kolmannen kerran.

Kuvassa vasemmalta palkintojen vastaanottajat Marjatta Pikkarainen, Pentti Kinnunen ja Tarja Tervo
Kuva Kirsi Väisänen