Kunnostusyhdyshenkilöt

1 min read

Tule kunnostusyhdyshenkilöksi.

Etsitään kunnostusyhdyshenkilöitä

Etsimme KAIPO-hankkeen toimijaverkostoon aktiivisia paikallistoimijoita, joille tarjotaan koulutusta erilaisiin vesistökunnostuksiin ja vesienhoitoon liittyviin asioihin. Yhdyshenkilöksi voi hakea kuka tahansa vesistöjen tilasta ja kunnostuksesta kiinnostunut. Koulutuksia ja tilaisuuksia pidetään korona-epidemian vuoksi etänä, mutta mahdollisuuksien mukaan myös maastossa eri puolilla Kainuuta ja Pohjois-Karjalaa. Tilaisuudet ovat maksuttomia. Yhdyshenkilöille tiedotetaan myös muiden organisaatioiden järjestämistä tilaisuuksista sekä tapahtumista.

Paikallistoimijoista tulee kunnostusyhdyshenkilöitä, jotka toimivat viranomaisten ja asiantuntijoiden tiedon ja osaamisen välittäjinä. Kunnostusyhdyshenkilö tietää, mistä kysyä lisää ja osaa ohjata eteenpäin. Kaikkea ei tarvitse tietää – eikä yksin kukaan asiantuntijakaan tiedä.

Kunnostusyhdyshenkilöksi voi hakea kuka tahansa vesistöjen tilasta ja kunnostuksesta kiinnostunut kainuulainen tai pohjoiskarjalainen henkilö. Alan koulutusta ei tarvitse olla.

Kunnostusyhdyshenkilöille toimintaa

Tällä hetkellä kunnostusyhdyshenkilöksi on ilmoittautunut yhteensä lähes 20 henkilöä Pohjois-Karjalasta ja Kainuusta. Mukaan mahtuu, vaikka tavoitteemme täyttyikin. Syksyn ja talven aikana tapaamme etäyhteydellä noin kerran kuussa. Jokaisessa tapaamisessa on lyhyt asiantuntijaluento ja käymme läpi ajankohtaisia asioita vesienhoitoon liittyen. Järjestämme myös erilaisia maastotapaamisia ja koulutustilaisuuksia (koronatilanne huomioiden), joista tiedotetaan erikseen.

Ilmoittaudu täällä, jos haluat liittyä mukaan!