Kansanedustaja Susanna Koski ja maatilan emäntä Tarja Tervo Maa- ja kotitalousnaisten hallitukseen

2 min read

Uutinen

Kansanedustaja Susanna Koski ja maatilan emäntä Tarja Tervo Maa- ja kotitalousnaisten hallitukseen

Dsc 0696

Vaasalainen kansanedustaja Susanna Koski (kok.) sekä kainuulainen emäntä Tarja Tervo on valittu Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n hallituksen uusiksi jäseneksi vuosille 2019-2021. Valinta tapahtui Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen varsinaisessa kokouksessa 22. marraskuuta 2018 Musiikkitalolla Helsingissä.

Kansanedustaja Kosken sukujuuret johtavat syvälle Maa- ja kotitalousnaisten pariin, ja hän kertookin olevansa iloinen voidessaan edistää tutun järjestön ja maaseudun asiaa.

Sotkamolainen lypsykarjatilan emäntä Tarja Tervo tuntee hyvin maaseudun arjen ja hänellä on pitkä kokemus luottamustehtävistä. Hän on toiminut mm. Kainuun Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtajana vuodesta 2012 alkaen sekä ProAgria Kainuun hallituksen varapuheenjohtajana 2014 alkaen.

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallituksessa jatkavat puheenjohtaja, pääsihteeri Mervi Mäki-Neste Etelä-Pohjanmaalta, yrittäjä Eija Jukkola Keski-Pohjanmaalta, maa- ja metsätalousyrittäjä Rauni Miettinen Hämeestä, kotitalousopettaja ja yrittäjä Marttiina Sihvola Etelä-Savosta sekä toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt.

Järjestöneuvos Liisa Niilolaa juhlittiin

Musiikkitalolla juhlistettiin myös Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen entistä toiminnanjohtajaa Liisa Niilolaa järjestöneuvoksen arvonimen kunniaksi. Arvonimi on Tasavallan presidentin myöntämä.

Niilola sai arvonimen pitkäjänteisestä työstä Maa- ja kotitalousnaisten toiminnan puolesta. ”Se on suuri kunnia henkilökohtaisesti, mutta myös järjestölle”, Niilola sanoo. Hän työskenteli Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen toiminnanjohtajana lähes 20 vuotta ja jäi eläkkeelle vuonna 2013. Korialaiselta lypsykarjatilalta kotoisin oleva Niilola on onnellinen siitä, että on saanut tehdä töitä nimenomaan maaseudun eteen.

”Se työ on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Suomalaisen maatalouden ja maaseudun elinvoimaisuuden eteen tulee antaa kaikkensa”, hän sanoo.

Lisätietoja:

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt, p. 040 707 3223, mirja.hellstedt@maajakotitalousnaiset.fi

www.maajakotitalousnaiset.fi

Maa- ja kotitalousnaiset on ruuan, maiseman ja yrityspalveluiden asiantuntijajärjestö sekä maaseutuhenkisten ihmisten suuri ja aktiivinen verkosto. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus on noin 40 000-jäsenisen järjestön keskusjärjestö.

Maa- ja kotitalousnaiset – juuret maalla

(Kuva: Tarja Tervo (vas.) ja Susanna Koski Musiikkitalolla Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen kokouksessa.)