Efterlysning! Bli exempelgård för Lumotaito

2 min read

Uutinen

Om du vill stärka naturens mångfald på din gård och dra nytta av alla dess fördelar, är du just den vi söker.

Lumotaito varillinen nettisivu 0

Om du vill stärka naturens mångfald på din gård och dra nytta av alla dess fördelar, är du just den vi söker.

Som exempelgård får du allt det här:

  • En expertkartläggning av mångfaldsobjekten och de särskilda styrkorna på din gård. Gårdens särskilda styrkor kan vara bland annat mångsidiga livsmiljöer såväl på som utanför åkrarna, naturbeten eller en mångsidig förekomst av ängs- eller insektsarter. På basis av kartläggningen väljer vi vilka terrängcoachningar som ordnas just på din gård. För projektet söker vi gårdar som representerar olika produktionsinriktningar.
  • Terrängcoachningar som anpassas till miljön på din gård, dit vi bjuder in andra odlare. Under terrängcoachningarna får du mer information av experter inom olika sektorer gällande mångfalden och artbeståndet på din gård, och idéer för utvecklingen ända fram till det praktiska genomförandet.
  • På exempelgårdarna spelar vi in flera infovideor om mångfalden. De färdiga videorna kan du också utnyttja i gårdens kommunikation.
  • Exempelgårdarna betalar ingen deltagaravgift.

Hur kan du komma med?

Vad i all världen är då LumoTAITO?

Via Lumotaito-projektet får odlarna den senaste informationen om naturens mångfald och hur den kan beaktas i odlingspraxis och den naturvårdande skötseln. Projektet arbetar i Birkaland, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland och Nyland.

Läs mer på projektets webbplats