Arvosta lähiympäristösi - halaa puuta, juhlista Suomen luontoa ja vietä Itämeripäivää: 24.–30.8. tapahtuu!

2 min read

Uutinen

Elokuun viimeisellä viikolla on monia tapoja hurmaantua luonnosta ja osoittaa arvostuksensa yhteisöllisesti.

Puunhalaus nettisivulle
Elokuun viimeisellä viikolla on monia tapoja hurmaantua luonnosta ja osoittaa arvostuksensa yhteisöllisesti.
PUUNHALAUSVIIKKO 24. – 30.8.2020
Puunhalausviikon tarkoituksena on osoittaa, että arvostamme ympäristömme monipuolisia viheralueita, kuten metsiä, puistoja ja luontopolkuja. Vuoden 2020 teemana on lähipuumatkailu.
Näin voit osallistua: Etsi lähiympäristöstäsi puu, josta pidät. Se voi olla itsessään kaunis, tehdä vehreydellään paikasta viihtyisämmän, se voi olla pieni tai suuri, vanha tai nuori, kuten halaajansakin. Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla.
Jaa oma puunhalauskuvasi ja kokemuksesi sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #puunhalausviikko. Tunnisteella löydät myös muiden ottamat halauskuvat Instagramista ja Twitteristä. Seuraa myös puunhalausviikon omaa Instagram-tiliä @puunhalausviikko.
Valtakunnallisen puunhalausviikon järjestävät Viherympäristöliitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Luonnonvarakeskus. Yhteistyökumppanina Suomen luonnon päivä ja Suomen ympäristökeskus (SYKE).
SUOMEN LUONNON PÄIVÄ 29.8.2020
Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan Suomen luonnon päivää.
Näin voit osallistua: Lähde liikkeelle luontoon ja halaa puuta, liputa Suomen luonnolle, leivo päivän virallinen herkku eli mustikkapiirakka, kutsu kaverisi mukaan tai järjestä oma tapahtuma - tyyli on vapaa. Voit myös jakaa luontojuhlasi tunnelmat #luonnonpäivä #liputanluonnolle #mustikkapiirakka
Suomen luonnon päivää koordinoi Metsähallitus, Luontopalvelut.
ITÄMERIPÄIVÄ 27.8.2020
Itämeripäivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi päivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.
Näin voit osallistua: Tutustu ja osallistu (koronatilanne huomioiden) päivän yleisötapahtumiin ja tempauksiin. Tapahtumiin osallistumisen ohella voit tehdä myös Itämeri-tekoja. Kokkaa särkikaloja, järjestä pulahdus ystävien tai perheen kanssa ja tutustu siihen, kuinka ruokahävikkiä vähentämällä voit vaikuttaa vesistöihin.
Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Maa- ja kotitalousnaiset on mukana päivässä.