Savustettu peruna-lohisalaatti

Ruokaisan salaatin juju ovat savustetut perunat

Mkn artikkeli savuperunasalaatti mtn vaaka h laurariihela

Savustettu peruna-lohisalaatti

4 annosta

500 g (10–15 kpl) pieniä perunoita tai varhaisperunaa
0,75 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 ruukku tilliä
puolikas purjosipuli
100 g isoja kapriksia
150 g kylmäsavulohta
savustuspussi

  1. Pese perunat. Jätä ne kokonaisiksi tai halkaise puolikkaiksi. Pyörittele perunat pienessä öljytilkassa. Jätä loppu öljy sivuun myöhempää käyttöä varten. Paahda perunoita 175 asteessa noin 35 minuuttia. Ota perunat uunista ja valmistele savustuspussi ohjeen mukaan. Savusta perunoita 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
  2. Anna perunoiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja mausta ne etikalla, suolalla, pippurilla ja öljyllä.
  3. Hienonna tilli ja purjo, leikkaa kaprikset kolmeen osaan ja suikaloi kylmäsavulohi.
  4. Sekoita ainekset salaatiksi. Koristele kapriksilla ja tillillä, tarjoile.

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.