Perinteinen hernekeitto
Tässä perinteisen hernekeiton ohje Keski-Pohjanmaalta.
![Hernekeitto niina](/uploads/_1280x979_crop_center-center_82_line/hernekeitto_niina.jpg 1280w, /uploads/_2560x1958_crop_center-center_61_line/hernekeitto_niina.jpg 2560w, /uploads/_640x489_crop_center-center_60_line/hernekeitto_niina.jpg 640w)
500g kuivattuja herneitä
2 L vettä
1 kpl sipuli
400 g palvikinkkua
100 g pekonia
10 kpl kokonaisia maustepippureita
ripaus valkopippuria
1 tl kuivattua meiramia
suolaa
(sinappia)
- Huuhtele herneet ja jätä ne kylmään veteen likoamaan yön yli.
- Valuta herneet ja lisää uusi vesi ja keitä noin tunti.
- Suikaloi pekoni ja paista kypsäksi. Kuutio palvikinkku. Pilko sipuli pieneksi kuutioksi.
- Lisää lihat ja sipuli sekä mausteet keittoon. Laita suolaa ensin varovasti ja lisää lopuksi tarvittaessa.
- Jos keitto paksuuntuu liikaa voi vettä lisätä.
- Tarkista maku ja lisää halutessasi sinappia.