Omat avaimet – Maa- ja kotitalousnaisten yhteistyön ja neuvonnan historiaa

2 min read

Julkaisut

Maa- ja kotitalousnaisten järjestöhistoriikin lisäksi Omat avaimet on kuvaus maaseudun naisten aikaansaannoksista 1700-luvulta tähän päivään

Omat avaimet - Maa- ja kotitalousnaisten järjestötyön ja neuvonnan historiaa kertoo suomalaisten maaseudun naisten sitkeydestä, kekseliäisyydestä ja yhteistyökyvystä.

Teos on kunnianosoitus sekä menneiden sukupolvien että nykyisten Maa- ja kotitalousnaisten arvokkaalle järjestötyölle.

Omat avaimet esittelee pienoiselämäkerroin 38 naista ja matrikkelitiedoin satoja järjestötyön sankarittaria. Se kertoo kuvin, lehtileikkein, sanoin ja riimeinkin koko järjestön, sen kaikkien piirikeskusten ja yksittäistenkin yhdistysten saavutuksista.

Maa- ja kotitalousnaisten järjestöhistoriikin lisäksi Omat avaimet on kuvaus suomalaisen maaseudun ja sen elämänmuodon muutoksista sekä maaseudun naisten aikaansaannoksista 1700-luvulta tähän päivään saakka.

Teos kertoo maaseudun naisten koulutuksen ja itsenäistymisen historiasta. Samalla se on mm. kotitaloustyön, käsityötaidon, puutarhaviljelyn, maaseudun yritystoiminnan, kotiseututyön ja kansainvälistymisen historiaa.

Teos kuvaa myös sitä henkistä ja taloudellista vallankumousta, joka on saapunut maalaiskoteihin miltei huomaamatta emäntien, tyttärien ja miniöiden esiliinojen taskuissa ja muovaa edelleen suomalaista maaseutua.

Kirjailija, FT Kirsti Manninen on toiminut aihealueen tutkijana ja historiikin kirjoittajana.

Omat avaimet – Maa- ja kotitalousnaisten yhteistyön ja neuvonnan historiaa
Maa- ja kotitalousnaisten Keskus 2016
318 sivua
hinta 20 €
ISBN 978-952-5302-47-9

Tilaukset

Tilaa tuote verkkokaupasta tai sähköpostilla tilaukset@maajakotitalousnaiset.fi tai puhelimella puh. 040 527 1579 Helena Velin.

Mikäli tilaat tuotteet sähköpostilla, lisää viestiin selkeästi tilattavat tuotteet, määrät, koot, tilaajan nimi ja puhelinnumero sekä toimitus- ja laskutusosoite.

Tilauksen maksutapana on lasku. Lasku lähtetään toimituksen yhteydessä. Isommat tilaukset lähetetää postiennakolla. Laskuun lisätään postimaksu ja pakkauskulut.

Tuotteet toimitetaan postitse kirjeenä, maksikirjeenä tai postipakettina.

Kun tuotetta on varastossa, toimitusaika on noin 1-2 viikkoa tilauksen vastaanottamisesta ellei toisin sanota.

Hinta sisältää arvonlisäveron 10 %.