Kirsi Varilasta kahden piirikeskuksen toiminnanjohtaja

1 min read

Uutinen

Kuluva vuosi on aloitettu henkilöstöuudistuksin

Terhijakirsi

Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja vaihtui vuoden alussa. Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten johtajasta Kirsi Varilasta tuli 1.1.2021 myös Etelä-Pohjanmaan piirkeskuksen toiminnanjohtaja. Hän on ainoa toiminnanjohtaja, joka vetää kahden piirikeskuksen toimintaa samanaikaisesti. Kirsi Varila vastaa jatkossa myös Etelä-Pohjanmaan alueen järjestötuesta ja -työstä. Varilan työpisteet sijaitsevat sekä Kokkolassa että Seinäjoella.

Etelä-Pohjanmaan väistyvä toiminnanjohtajana Terhi Välisalo jatkaa työtään Maa- ja kotitalousnaisten lipun alla, mutta rooli on uusi. Hän tekee Ruokaprovinssin kehittämistyötä kahdessa eri hankkeessa. Lisäksi hän koordinoi Ruokaprovinssimerkkiä.

ProAgria Etelä-Pohjanmaa ry:ssä, jonka osana Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaiset toimii, valmisteltiin organisaatiouudistusta syksyllä 2020. ”Uudistuksen ei pitänyt alun perin koskea Maa- ja kotitalousnaisten palveluryhmää, mutta henkilöstön vaihtumisen, hanketyön lisääntymisen ja keskipohjalaisten kanssa tehdyn hyvän aiemman yhteistyön myötä oivallus yhteisestä toiminnanjohtajasta ja Ruokaprovinssi-työn keskittämisestä syttyi mieleeni”, kertoo Terhi Välisalo.

”Kun muut uudistavat organisaatioitaan, niin miksemme mekin. Uudistukselle oli monella tapaa otollinen hetki. Olen iloinen, että saimme nopealla aikataululla sovittua keskipohjalaisten kanssa toiminnanjohtajan työn ostamisesta. Näin voimme kukin keskityttyä omiin asiakokonaisuuksiimme syvemmin. Uskon, että järjestelystä syntyy aikaa myöden myös säästöjä."

Järjestely on voimassa toistaiseksi.