Kainuun Maistuvin Maaseutuyritys valittu

2 min read

Uutinen

Korpikatras on Kainuun Maistuvin Maaseutuyritys 2017

Korpikatras 1

Korpikatras on Kainuun Maistuvin Maaseutuyritys 2017

Saija Helttusen ja Mikko Mattilan isännöimä Korpikatraan lammastila on Kainuun Maistuvin maaseutuyritys 2017. Suomussalmen Näljängässä sijaitseva tila on Helttusen kotitila, jolla on aiemmin ollut lypsykarjaa. Saija Helttusen kiinnostus lampurin ammattia kohtaan ja kaipuu takaisin kotitilalle kaupungissa vietettyjen vuosien jälkeen olivat merkittäviä tekijöitä Korpikatraan perustamiselle. Korpikatras, jonka päätuote on karitsanliha, aloitti toimintansa vuonna 2013. Lisäksi heidän tuotevalikoimiin kuuluvat ankan-, kanin- ja kukonpojanliha sekä lampaanvilla. Viime keväänä yritys avasi myös oman puodin Suomussalmen keskustaan, missä he myyvät oman tilan tuotteiden lisäksi eläinten ruokia ja kerintäkoneen teriä sekä terien teroituspalvelua.

Maaseudun yritystoimintaa ja toimintaympäristöä tunteva asiantuntijaraati valitsi Kainuun maistuvimman maaseutuyrityksen yleisöltä saaduista ehdotuksista, joita tuli 12. Raati painotti valinnassaan erityisesti tuotteiden maistuvuutta, elämyksellisyyttä ja innovatiivisuutta sekä yrityksen rohkeutta, halua kehittyä ja uudistua. Yritys on osoittanut innovatiivisuutta sekä tuotevalikoimassaan että toiminnassaan. Yritys on rohkeasti ottanut tuotevalikoimaansa kanin lihan, joka ei ole perinteisesti kainuulaisessa ruokapöydässä nähty raaka-aine. Yritys on laajentanut toimintaansa myös lihan tuotannon ulkopuolelle tarjoamalla mm. kerintäpalvelua, kerintäkoneen terien teroitusta ja myymälätoimintaa omassa puodissaan. Yrityksen sijainti ei ole hidastanut yrityksen halua kehittyä ja uudistua. Asiantuntijaraati kiinnitti huomiota myös yrittäjän nuoreen ikään ja energisyyteen, joka näkyy yrityksen monipuolisuuteena ja lauantainakin 16.9. yritys oli esillä sekä Nälkämaan markkinoilla että heidän tilansa ovet olivat avoinna yleisölle Osta tilalta -päivän mukaisesti. Asiantuntijaraati halusi valinnallaan osoittaa tukea myös nuorten yrittäjyydelle maaseudulla. Asiantuntijaraati pisti merkille myös yrityksen kotisivujen siistin ulkoasun ja sosiaalisen median käytön, joiden avulla yritys välittää tietoa tilan elämästä ja tapahtumista.

Valinnan suoritti maaseudun yritystoimintaa ja toimintaympäristöä tunteva asiantuntijaraati, johon kuuluivat Pirjo Oikarinen Oulujärvi Leader ry:stä, Pirjo Heikkinen Elävä Kainuu Leader ry:stä, Tarja Moilanen Kainuun ELY-keskuksesta ja Jaana Keränen Idän Taiga ry:stä.

Maistuva maaseutuyritys 2017 valittiin ensimmäistä kertaa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi osana Kainuun Maa- ja kotitalousnaisten Maistuva Maaseutu -kampnajaa, joka on osa laajempaa Syödään yhdessä -kokonaisuutta ja Suomi 100 -vuoden virallista ohjelmaa. Valinnalla haluttiin nostaa esiin maaseudun yrittäjyyttä, paikallisia makuja ja raaka-aineita.

Kainuun maistuvinta maaseutuyritystä etsivät yhteistyössä Kainuun maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus, ProAgria Kainuu ry, MTK Pohjois-Suomen MaaseutuHarava -hanke, Kainuun ammattiopisto ja YritysAmis, Elävä Kainuu Leader ry, Oulujärvi Leader ry, Kainuun ELY-keskus ja Idän Taiga ry.

Kainuun Maistuvin maaseutuyritys 2017 julkistettiin Nälkämaan markkinoilla Kajaanin Seppälässä lauantaina 16.9.2017 klo. 12.00.

Lisätiedot: Essi Keränen, essi.keranen@maajakotitalousnaiset.fi, 043 825 4204