Iltalypsy Pohjois-Savon maistuvin yritys

1 min read

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi valitsemme maistuvinta yritystä.

Maistuva maaseutu -yrityksen valitsemisemiseksi etsittiin tämän vuoden alkupuolella yleisöltä ehdotuksia kylien ja kuntien maistuvimmista ruokayrityksistä, tuottajista, jalostajista, ruokapalveluyrityksistä ja muista ruokaelämyksiä tarjoavista toimijoista. Tehdyistä ehdotuksista asiantuntijaraati on valinnut vuoden 2017 palkittavan yrityksen. Valinnalla halutaan nostaa esiin maaseudun upeita makuja, raaka-aineita, ruokayrityksiä ja ruoka-aarteita. Maistuva maaseutu -yritys valittiin nyt ensimmäistä kertaa.

Iltalypsy on perustettu vuonna 2009. Yrityksen omistavat Kirsi ja Jari Tikkanen, sekä heidän poikansa Eetu Tikkanen. Tilalla harjoitettiin lypsykarjataloutta 25 vuotta. Samalla pidettiin maatilamatkailua ja pitopalvelua vuoteen 2014 saakka. Toiminta siirtyi Kiuruveden kulttuurikeskukseen kahvila/ravintola toimintaan v. 2000. Kahvila-ravintolan keittiössä toimii myös pieni leipomo, josta tuotteet menevät omiin toimipisteisiin sekä kolmeen kauppaan Kiuruvedellä.

Yritys on aktiivisesti ja määrätietoisesti kehittänyt ja laajentanut toimintaansa. Viimeisimpänä on ollut Willimaku tuotemerkkituotteiden brändin rakentaminen tavoitteena kansainväliset markkinat.

Yritys on hyvin verkostoitunut muiden maaseutuyritysten kanssa. Yrityksellä on n. 20 lähiruuan tuottajaa ja kotimaisuusaste on yli 90 %. Lisäksi mainittakoon, että yritys on luonut oman toimintansa perustaa vahvistaakseen oman villiyrttipoimijaverkoston.

Valinnassa painotettiin mm. seuraavia tekijöitä:

• Tuotteiden ja palvelujen maistuvuus, elämyksellisyys sekä innovatiivisuus.

• Yrityksen halu kehittyä ja uudistua.

• Yrityksen kyky verkostoitua ja tehdä yhteistyötä.

• Yrityksen toiminnan vaikutukset maaseudun ja ympäröivän yhteisön elinvoimaisuudelle ja

näkyvyydelle.