Farmari avasi ovensa, seuraa livenä

3 min read

Uutinen

Farmari 2017 on avannut ovensa.

Img 2052 kopio

Farmari avasi porttinsa

Sää suosii Farmaria. Järjestelyt ovat kunnossa ja näyttelyvieraat ovat voineet saapua valmiille näyttelyalueelle. Näyttelyvieraat ovat löytäneet Farmarin parkkialueen Seinäjoen lentoasemalla. Bussit aloittivat kulkunsa tuntia ennen porttien avautumista ja liikenne parkkialueelta porteille kulkee tasaisena virtana. Väkeä on ympäri Suomen lähtenyt tutustumaan Farmariin Seinäjoelle.

Farmaria voi seurata livenä ke 14.7. kello 15.00 http://areena.yle.fi/1-4160656

JA

Maa- ja metsätalousministeriön FARMARI-kanavalla 14.-15.6, www.mmm.fi/farmari2017

KESKIVIIKKO 14.6.

Klo 10.00 kanavan avaus Biotalousosastolta

Klo 10.30 Farmari-grillaus: Raymond ja Ulla grillaavat laidunkalkkunaa. Mukana mm. sisäministeri Paula Risikko.

Klo 11.15 Ohjelmaa Biotalousosastolta. Mitä kuuluu ruokavirastojen yhdistämiselle? Haastattelussa hankejohtaja Kirsi Heinonen. Sonnat seteleiksi ja ravinteet kiertoon – mutta miten? Päivi Mäntymäki, E-P ELY-keskus ja Pellon Groupin edustaja. Maanmittauslaitoksen palvelut esittelyssä, asiaa myös tilusjärjestelyistä. Ilmastoviisaita ratkaisuja maaseudulle, Riitta Savikko, Luke.

Klo 12.15 - 13.15 Biomassa-atlaksen julkistus Biotalouslavalla; avaajana kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, mukana myös tutkija Eeva Lehtonen Lukesta.

Klo 13.30 - 15.00 Eduskunnan Maa- ja metsätalousvaliokunnan Suomi 100-tulevaisuuskeskustelu yleisön edessä Areenan päälavalla: Maatalous ja ruoka Suomessa vuonna 2067.

Klo 15.00 Farmari-grillaus: Raymond ja Ulla grillaavat kyyttöä vierainaan mm. kansanedustaja Anne Kalmari ja kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Klo 15.40 Ohjelmaa Biotalousosastolta. Mitä kuuluu ruokavirastojen yhdistämiselle? Haastattelussa hankejohtaja Kirsi Heinonen. Entä maatalousasioille maakuntauudistuksessa? Haastattelussa neuvotteleva virkamies Sanna Sihvola. Ilmastoviisaita ratkaisuja maaseudulle, Riitta Savikko (Luke). Missä mennään Suomi 100 -projektissa? Vieraana pääsihteeri Pekka Timonen.

Klo 16.30: Farmari-grillaus: Karjalan oma Ulla opettaa karjalanpiirakoiden leivontaa, vieraina mm. Olga Temonen, Merja Rehn ja Pekka Timonen.

Klo 17.15 - 17.45: Haastatteluja Biotalousosastolta. Asiaa tilusjärjestelyistä ja Maanmittauslaitoksen palveluista. Missä mennään eläinten hyvinvointikysymyksissä? Vastaamassa Satu Raussi Eläinten hyvinvointikeskuksesta.

TORSTAI 15.6.

Klo 10 Ohjelmaa Biotalousosastolta: Afrikkalainen sikarutto - missä mennään? Haastattelussa osastopäällikkö Minna-Mari Kaila, MMM. Hevosenlanta hyötykäyttöön – HELMET: kätilöimässä Matti Arffman, Envitecpolis Oy ja Päivi Mäntymäki, ELY-keskus

Klo 10.30-11.50. Biotalous ja vastuullisuus-seminaari Areenan päälavalta. Puhujina mm. pääministeri Juha Sipilä, elinkeinoministeri Mika Lintilä ja europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki. Mukana myös Atrian, Valion ja MMM:n edustaja.

12.00 Mitä syödään vuonna 2030, kuka sen tuottaa ja missä? Haastattelussa MMM:n asiantuntija. Minkälainen on uusi metsästäjätutkinto - Riistakeskuksen asiantuntija kertoo. Tule Ravinteet kiertoon teknologiakävelylle Farmariin - Luken edustaja ohjaa oikealle polulle.

Klo 13.00 Farmari-grilli: Raymond ja Ulla grillaavat luomupossua. Vieraina mm. toiminnanjohtaja Ari Berg, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki ja maakuntajohtaja Asko Peltola ja osastopäällikkö Minna-Mari Kaila.

Klo 14 - 16 Ohjelmaa Biotalousosastolta. Klo 14.00: Missä mennään eläinten hyvinvointikysymyksissä? Vastaamassa Satu Raussi Eläinten hyvinvointikeskuksesta. 14.30 Miten etenee maaseutuasioiden siirto ELY-keskuksista maakunnille? Asiantuntijat ELY-keskuksesta ja MMM:stä keskustelevat. Afrikkalainen sikarutto - missä mennään? Osastopäällikkö Minna-Mari Kaila, MMM. Klo 14.45 Drone lentää ja mittaa, Roope Näsi ja Niko Viljanen, sekä Maanmittauslaitoksen palvelut esittelyssä. Miten perustan riistakosteikon? Haastattelussa Juha Heikkilä, Suomen riistakeskus

Klo 16.00 Farmari-grillaus: Raymondin ja Ullan kanssa kasviksia ja leipäjuustoa grillaamassa mm. kansanedustaja Johanna Karimäki, Mavin ylijohtaja Antti-Jussi Oikarinen.

Klo 17.00 Ohjelmaa biotalousosastolta. Maanmittauslaitoksen palvelut hyötykäyttöön, Ulla Mikkanen, MML. Afrikkalainen sikarutto - missä mennään? Osastopäällikkö Minna-Mari Kaila. Sonnat seteleiksi ja ravinteet kiertoon – mutta miten? Mikko Rahtola Luke, Päivi Mäntymäki E-P ELY-keskus ja yritysedustaja

Klo 18.00 MMM-Farmarikanava sulkeutuu.