Ruokatreffit keittiössä

ProAgria Itä-Suomi, ProAgria Keski-Suomi, ProAgria Länsi-Suomi

Ruokatreffit keittiössä -projektin tavoitteena on lisätä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten hyvinvointioppimista.

Kasvisten käytön lisääminen on yksi Ruokatreffit keittiössä -projektin tavoitteista.
Ruokatreffit keittiössä -projektin tavoitteena on lisätä erityisesti syrjäytymisuhan alla olevien nuorten ruoanvalmistukseen, ruokahävikin vähentämiseen, terveyttä ja kestävää kehitystä edistäviin ruokatottumuksiin sekä hyvinvointiin liittyviä tietoja ja taitoja. Samalla lisätään yhdessä tekemisen ja syömisen iloa ja osallisuuden kokemuksia.

Projektin ensimmäisessä osassa tuotettiin Ruokatreffit keittiössä -opas, jota painatettiin yhteensä 5000 kpl. Opasta käytetään projektin toisen osan työpajoissa, lisäksi sitä jaetaan Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksissa kohderyhmille, jotka voisivat hyötyä oppaan sisällöstä.

Ruokatreffit keittiössä -oppaan voi tulostaa tästä: Tulostettava Ruokatreffit keittiössä -opas (pdf)

Vuonna 2019 toteutettavassa projektissa järjestetään toiminnallisia ruokapajoja eri paikkakunnilla. Paikkakunnat tarkentuvat projektin edetessä.

Satakunta (Anna Kari): Nakkila, Kankaanpää, Pori
Kainuu (Arja Kurkinen): Kajaani
Keski-Suomi (Eeva-Liisa Kivimäki): Jyväskylä
Kymenlaakso (Hannele Veteli): Iitti, Kouvola
Pirkanmaa (Outi Penttilä): paikkakunnat tarkentuvat
Pohjois-Pohjanmaa (Maija Ojalehto, Kaisa Myllykangas): Kärsämäki, Pyhäjärvi
Pohjois-Savo (Marja Niskanen): Kuopio

Projektin päättyessä syksyllä 2019 järjestämme aiheesta kaikille avoimen, nuorten ravitsemusta koskevan valtakunnallisen webinaarin, jossa esitellään myös ruokapajojen toteutusta.

Ruokattreffit keittiössä -oppaan on rahoittanut Tampereen Talouskoulun säätiö. Säätiö rahoittaa osittain myös ruokapajojen toteutusta.