Valkosipuli-timjamitomaatit

Herkullinen lisäke kirsikkatomaateista!

Valkosipuli timjamitomaatit pysty kati laszka 5187

Maidoton, gluteeniton ja vegaaninen herkku esimerkiksi juustojen seuraan!

1 kg (eri värisiä) kirsikkatomaatteja
0,5 rkl suolaa
2 tl sokeria
2 tl kuivattua timjamia
rouhittua mustapippuria
Liemi:
4 dl vettä
2,5 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
5 tuoretta timjamin oksaa
1 rkl sinapinsiemeniä
10 valkosipulin kynttä

1. Halkaise tomaatit ja laita kulhoon. Ripottele sekaan suola, sokeri, timjami sekä muutama rouhaisu tuoretta mustapippuria myllystä. Sekoita varovasti käännelle, jotta mausteet leviävät kaikille tomaateille.
2. Kuori valkosipulinkynnet. Mittaa kattilaan vesi, väkiviinaetikka ja sokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Lisää timjamin oksat, sinapinsiemenet ja valkosipulit.
3. Lusikoi tomaatit puhtaisiin patenttipurkkeihin ja kaada päälle kuuma liemi. Jäähdytä huoneenlämmössä, sulje kannet ja nosta jääkaappiin. Anna tekeytyä ainakin viikon ajan ennen maistelua. Tomaatit säilyvät hyvin noin 2 kuukautta.
Tarjoa liharuokien lisäkkeenä tai lisää salaatteihin.