Sienicappuccino

Sienicappuccino on kuohkea keitto, jonka kanssa maistuvat rouskuvat sienikorput. Voit tarjoilla alkuruokakeiton myös kahvikupeista!

Mkn artikkeli sienicappucino ruokaneuvot sienet kuvamaa jakotitalousnaiset timoviljakainen 6

Sienicappuccino

4:lle
5 dl hienonnettuja, tuoreita mustatorvisieniä, suppilovahveroita tai tatteja. Voit käyttää myös 2 dl paistettuna pakastettuja sieniä tai 20 grammaa kuivattuja sieniä.
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl voita
100 g palsternakkaa
4 keskikokoista, jauhoista perunaa
5 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
4 dl kevytmaitoa
2 dl kuohukermaa
mustapippuria

Päälle
1 dl kuohukermaa
0,5–1 rkl vaaleaa sinappia esim. keltaista Dijon sinappia

  1. Paista hienonnettuja tuoreita tai pakastettuja sieniä ja sipulia pannulla voissa, kunnes sienten neste on haihtunut. Jos käytät kuivattuja sieniä, laita ne kiehumaan kasvisten kanssa.
  2. Kuori ja paloittele palsternakka sekä perunat. Laita ainekset kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna ja lisää liemikuutiot. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  3. Lisää kattilaan sieni-sipuliseos ja soseuta. Lisää maito ja kerma. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa.
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, mausta sinapilla ja lisää keiton päälle.