Sakea linssipata

Tuhti mutta terveellinen pataruoka

Mkn artikkeli ruokaneuvot tammikuu linssipata kuvatimoviljakainen
Sakea linssipata
2 sipulia
3 dl vihreitä linssejä
1 - 2 porkkanaa
1 rkl öljyä
0,5 l kasvislientä
1 tl yrttisuolaa
2 laakerinlehtiä
2 valkosipulinkynsiä
400 g tomaattimurskaa
2 vihreää paprikaa
1 tl timjamia
  1. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele linssit huolellisesti.
  2. Kuullota sipulit öljyssä padassa tai kattilassa.
  3. Lisää kasvisliemi, linssit, porkkanat, yrttisuola, laakerinlehti ja murskatut valkosipulinkynnet.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pataa kannen alla noin 25 minuuttia. Lisää tämän jälkeen pataan tomaattimurske, yrttimauste ja silputtu paprika.
  5. Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 - 10 min. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku.