Marjakiisseli

Tarjoa marjakiisseli sokerikakun ja kermavaahdon kanssa.

226 lr100 1860

Noin 10 annosta

6 dl (sokeroitua) marjamehua
10 dl vettä
1,25 dl (95 g) perunajauhoja
400 g (8 dl) marjoja, esimerkiksi mustikoita ja tai vadelmia
0,5–1,5 dl sokeria

1. Mittaa mehu, vesi ja perunajauhot kattilaan
2. Kuumenna seos kiehumapisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun seos kuplahtaa ja sakenee, nosta kattila liedeltä. Lisää marjat ja mausta sokerilla maun mukaan. Voit sekoittaa hieman kiisseliä jäähtymisen aikana tai ripottaa pintaan hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi.
3. Tarjoa kylmänä maidon tai kermavaahdon kanssa. Perinteisesti kiisseliä on tarjottu myös kermavaahdon ja sokerikakun kanssa.

VINKKI
Jos teet suuren määrän (esimerkiksi 10 litran kattilallisen) kiisseliä, jätä reilu litra vettä suurusta varten ja kuumenna mehu ja loppu vesi noin kädenlämpöiseksi. Sekoita kylmään veteen perunajauhot. Lisää suurus koko ajan sekoittaen lämpimään mehuun ja jatka kuten ohjeen mukaan. Näin kiisselin valmistus hieman nopeampaa kuin koko määrää kylmästä sekoittaen, mutta kiisselistä tulee samettisempaa kuin lisättäessä suurus aivan kuumaan liemeen.