Lehtikaalimuhennos

Voimakkaan vihreä lehtikaali maistuu muhennoksessa meheväksi kypsennettynä.

Mkn artikkeli kaalilisukkeet v ruokaneuvot kuvamaajakotitalousnaiset timoviljakainen 6 1

Lehtikaalimuhennos

2–3 annosta lisäkkeeksi

3 isoa tai 6 pientä lehtikaalin oksaa
1pieni sipuli
1valkosipulin kynsi
2 tl rypsiöljyä tai pieni nokare voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
(pippuria)

  1. Huuhtele lehtikaalin lehdet, irrota veitsenkärjellä lehtiosa lehtiruodista. Pilko lehtiruodit silpuksi. Suikaloi lehdet.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuullota sipuli, valkosipuli ja lehtiruoti rypsiöljyssä. Ripottele sekaan vehnäjauhot. Kaada ruokakerma joukkoon koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää lehtikaalin lehdet ja anna hautua noin viisitoista minuuttia kannella peitettynä. Mausta.