Lehtikaalimuhennos
Voimakkaan vihreä lehtikaali maistuu muhennoksessa meheväksi kypsennettynä.
![Mkn artikkeli kaalilisukkeet v ruokaneuvot kuvamaajakotitalousnaiset timoviljakainen 6 1](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_620x360_crop_center-center_line/MKN_Lehtikaalimuhennos_kukkakaalisose_kuva_-timoviljakainen.jpg 620w)
Lehtikaalimuhennos
2–3 annosta lisäkkeeksi
3 isoa tai 6 pientä lehtikaalin oksaa
1pieni sipuli
1valkosipulin kynsi
2 tl rypsiöljyä tai pieni nokare voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
(pippuria)
- Huuhtele lehtikaalin lehdet, irrota veitsenkärjellä lehtiosa lehtiruodista. Pilko lehtiruodit silpuksi. Suikaloi lehdet.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuullota sipuli, valkosipuli ja lehtiruoti rypsiöljyssä. Ripottele sekaan vehnäjauhot. Kaada ruokakerma joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Lisää lehtikaalin lehdet ja anna hautua noin viisitoista minuuttia kannella peitettynä. Mausta.