Lämmittävä Kookos-kanakeitto

Vähän erilainen ja maukas kanakeitto.

Kanakeitto

Aasiasta peräisin oleva Kookoskanakeitto resepti on tunnettu etenkin amerikkalaisista elokuvissa, joissa sitä hörpitään flunssan karkoittamiseksi Eikä myytti parantavista vaikutuksista ole pelkkää huuhaata, sillä keiton ainesosien yhdistelmä on tieteellisin tutkimuksinkin todettu sisältävän anti-flammarotorisia yhdisteitä, jotka taistelevat elimistön kanssa flunssaa vastaan. Keitto sisältää chiliä ja on sopivasti tulinen, joten se lämmittää ihanasti kehoa mutta kookoksen ansiosta maku on myös sopivan lempeä, joten siitä pitävät usein lapsetkin.

Kookos-kanakeitto

300g broilerin maustamattomia filésuikaleita

2 tl neitsytkookosöljyä tai rypsiöljyä
100g tuoreita herkkusieniä
2 sipulia (käytä kevät sipulia jos saatavilla)

2 porkkanaa
2 kynttä valkosipulia
2-3 cm:n pala tuoretta inkivääriä

½ tl jauhettua juustokuminaa
½ punainen pieni chili tai maun mukaan
4 dl vettä

1-2 rkl kana- tai kasvisfondia
1 tl kalakastiketta
2 dl kookosmaitoa

suolaa, pippuria
1 limen puristettu mehu
½ ruukkua korianteria

  1. Kypsennä broiler-suikaleet kevyesti pannulla. Paistamiseen voi käyttää öljyä tai neitsytkookosöljyä.
  2. Pilko sienet, porkkana ja sipulit viipaleiksi ja käytä nopeasti myös pannulla.
  3. Pilko inkivääri, valkosipuli ja chili mahdollisimman pieneksi.
  4. Laita kaikki kiinteät aineet kattilaan ja mausta suolalla pippurilla ja juustokuminalla
  5. Lisää nesteet ja anna kiehua lempeästi n. 15 min.
  6. Lisää lopuksi puristettu limemehu ja korianteri.

Hyvää ruokahalua toivottaen,

Niina Vihelä
ruoka- ja ravitsemusasiantuntija
Maa- ja kotitalousnaiset Keski-Pohjanmaa