Kesäkurpitsa-munakoisoruusu

Yllätä ruokailijat maistuvalla kesäkurpitsa-munakoisoruusulla

Kesakurpitsa munakoisoruusu vaaka kati laszka 8982 jpg

2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
350 - 400 g kesäkurpitsaa
300 g munakoisoa
3 dl (150 g) voimakasta juustoraastetta (esim. mustaleima Emmental)
1 rkl ruokaöljyä
3 kananmunaa
0,5 dl kasvislientä
(0,5 tl suolaa)
3-4 kierrosta mustapippuria myllystä

1. Viipaloi sipulit ja hienonna varret. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se. Levitä sipulit uunivuoan pohjalle.
2. Pese kesäkurpitsat sekä munakoisot ja halkaise ne kahtia pituussuunnassa. Jos teet muffinipellin koloihin annosruusuja, leikkaa puolikkaat veitsellä tai mandoliinilla parin millin viipaleiksi poikittain. Jos teet yhden ison, piirakkavuoallisen, leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
3. Ripottele puolet juustoraasteesta sipuleiden päälle uunivuokaan.
4. Asettele kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleet vuokaan ympyrän muotoon tasainen puoli alaspäin, reunasta keskustaa kohti. Haussa on ruusukkeen muoto. Valuta öljyä kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleiden päälle.
5. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kasvisliemi ja mausta seos mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Liemi saa olla selkeästi suolaista. Kaada munaseos varovasti kasvisruusukkeen päälle ja kypsennä paistosta 200 asteisessa uunissa noin 25 - 30 min. Ripottele loput juustoraasteesta paistamisen puolivälissä ruusuille.
6. Anna paistoksen vetäytyä peitettynä 10 min. ennen syömistä.

Vinkki: Voit valmistaa yhden ison paistoksen noin 26 cm:n vuoassa tai kuutena pienempänä annoksena uunin kestävissä vuoissa tai kupeissa. Laita pienten ruusujen munaseokseen yksi kananmuna ja 2 rkl nestettä enemmän.