Juures-sieniseljanka

Täyteläinen kasvisseljanka tehdään sienistä ja juureksista

Mknk sieniseljanka artikkeli timoviljakainen
Juures-sieniseljanka
6-8 annosta
2–4 (250 g) sipulia
300 g lanttua
300–400 g porkkanaa
150 g juuriselleriä
1 (200 g) palsternakka
1,8–2 l vettä
3–4 kasvisliemikuutiota
3 laakerinlehteä
400 g perunaa
300 g esikäsiteltyjä sieniä
voita tai margariinia
mustapippuria myllystä
1 prk (70 g) tomaattisosetta
250 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija
tuoretta timjamia ja/tai tuoretta persiljaa
  1. Kuori ja hienonna sipuli. Suikaloi kuoritut lanttu, porkkanat, selleri ja palsternakka tulitikkumaisiksi suikaleiksi.
  2. Lisää kasvikset kiehuvaan kasvisliemeen johon on lisätty laakerinlehdet. Käytä aluksi kolme kuutiota.
  3. Suikaloi myös perunat ja lisää ne hetken päästä kiehumaan.
  4. Paista esikäsitellyt, hienonnetut sienet voissa ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  5. Lisää sienet ja tomaattisose sekä kuutioitu juusto keittoon. Sekoittele kuumentaen kunnes juusto sulaa.
  6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai kasvisliemikuutio sekä hienonnetut yrtit.