Joululohi

Kalaruoat

Joululohi maistuu sekä kylmänä että lämpimänä

MKN joululohi kuva Timo Viljakainen

Joululohi

1–2 kpl kirjolohifileetä
1 rasia anjovisfileitä
2–3 kpl sipulia
15 cm pala purjoa
2 dl kuohukermaa
pari tippaa etikkapunajuuren lientä
  1. Poista nahka sekä ruodot lohifileestä. Leikkaa annospaloiksi, tai jos haluat tehdä ruusuja, leikkaa lohesta ohuita suikaleita pituussuunnassa tai hieman vinottain.
  2. Hienonna sipuli, purjo sekä anjovisfileet.
  3. Asettele annospalat vuokaan. Jos haluat tehdä ruusuja, kierrä kalasuikaleet ja kääri ne löysästi ruusun muotoon. Asettele ”ruusut” uunivuokaan. Lisää palojen tai ruusujen päälle anjovissilppu sekä hienonnetut sipulit.
  4. Valuta anjovisliemi kalojen päälle, samoin kerma.
  5. Tiputa etikkapunajuurilientä lusikalla kalaruusujen päälle. Voit myös sekoittaa värin kermaan.
  6. Paista 200 asteessa 25–35 min uunin keskitasolla.