Hunajakakku Medovnik

Leivonnaiset

Medovnik eli hunajakakku on perinteinen venäläinen tai slaavilainen kakku, jonka resepti vaihtelee hiukan emännästä riippuen.

Medovnik

Niinan muisto opiskelijavaihdosta vuosien takaa Tsekistä. Medovnik eli hunajakakku on perinteinen venäläinen tai slaavilainen kakku, jonka resepti vaihtelee hiukan emännästä riippuen. Kannattaa kokeilla!

Hunajakakku Medovnik

  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • 220 g voita
  • 1/2 dl hunajaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 1/2 dl sokeria (osan voi karvata intiaanisokerilla)

Kreemi:

  • 1 prk kondensoitua maitoa (käytä valmiiksi tiivistettyä)
  • 100 g voita

Kostutus:

  • ½ dl vahvaa maitokahvia tai vettä
  • 1tl konjakkia, viskiä tai rommia

  1. Sekoita jauhot ja ruokasooda.
  2. Sulata voi vesihauteessa ja lisää siihen hunaja, sekoita puuhaarukalla ja anna hunajan sulaa.
  3. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla, ota kulho pois hauteesta.
  4. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää jauhot ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi
  6. Vuoraa kaksi uunipeltiä ja levitä taikina ohueksi levyksi. Voit jo muotoilla niitä haluamasi vuoan muotoon.
  7. Paista uunissa 175 asteessa n. 5-6 min.
  8. Vatkaa maitotiiviste ja pehmeä voi tasaiseksi kreemiksi.
  9. Leikkaa kakkupohjista 4 halkaisijaltaan n. 20 cm kiekkoa.
  10. Laita yli jääneet kakkupalat takaisin uuniin n. 4 minuutiksi.
  11. Anna pohjien jäähtyä ja aloita kasaamaan kakku.
  12. Kostuta pohjia ja leivitä kreemiä väliin ja lopuksi päällimmäiseen kerrokseen ja reunoille.
  13. Murenna yli jääneet jäähtyneet kakkupalat esim. pakastuspussissa murusiksi.
  14. Levitä kakkumurua kakun päälle ja reunoille.