Granola

Nauti granolaa eli paahdettua mysliä esimerkiksi viilin, maustamattoman jugurtin, smoothien tai hedelmäsalaatin kanssa. Kokeile myös sämpylä

Mkn artikkeli granola ruokaneuvot kuvamaa jakotitalousnaiset timoviljakainen 2
Granola
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl manteleita
2 dl ruishiutaleita
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
0,5–0,75 dl rypsiöljyä
0,5–0,75 dl juoksevaa hunajaa
1 dl pellavansiemeniä tai -rouhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kuivattuja marjoja
1 tl vaniljajauhetta
  1. Hienonna saksanpähkinöitä ja manteleita hieman veitsellä.
  2. Sekoita aineet keskenään kuivattuja marjoja ja vaniljajauhetta lukuun ottamatta.
  3. Levitä seos leivinpaperille uunipellille.
  4. Paahda 175 asteessa noin 30 minuuttia välillä sekoitellen.
  5. Lisää valmiiseen seokseen kuivatut marjat ja mausta vaniljajauheella.
  6. Säilytä tiiviissä lasipurkissa viileässä.
Vinkki! Granolaan sopii erilaiset hiutaleet, leseet, siemenet, pähkinät, kuivatut marjat, marjajauheet tai hedelmät. Voit maustaa sen makusi mukaan myös vaikkapa kanelilla, kardemummalla tai inkiväärillä. Kokeile erilaisia yhdistelmiä ja löydä oma suosikkisekoituksesi.