Ahvenrullat sitruunakastikkeessa

Kalaruoat

Tarjoile ahvenrullat uusien perunoiden ja kasvisten kanssa.

Mkn artikkeli ahvenrullat ruokaneuvot kesakuu kuvamaa jakotitalousnaiset timoviljakainen 5

Ahvenrullat sitruunakastikkeessa

4 annosta
600 g ruodottomia ahvenfileitä
cocktailtikkuja
50 g voita

Sitruunakastike:

n. 50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl kuohukermaa
0,5 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
tilliä

  1. Kääri ahvenfileet rullalle.
  2. Kuumenna muurikkapannu tai paistinpannu. Lisää voi sulamaan (älä anna voin palaa), paista ahvenrulliin kaunis väri pintaan. Kypsennä fileen koosta riippuen noin 3–5 minuuttia.
  3. Nosta ahvenrullat pois pannulta ja valmista kastike samassa pannussa.
  4. Lisää kalojen paistorasvaan voita, sulata ja lisää voimakkaasti sekoittaen vehnäjauhot.
  5. Lisää voi-vehnäjauhoseokseen kerma ja sitruunamehu hyvin sekoittaen. Anna poreilla hiljalleen noin 5 minuuttia.
  6. Mausta kastike suolalla.
  7. Lisää ahvenrullat kastikkeen joukkoon kauniisti asetellen, kuumenna vielä, jotta ahvenrullat lämpenevät. Ripottele tillisilppu päälle. Tarjoile uusien perunoiden ja kasvisten kanssa.