Referenssiyritykset

ProAgria Keskusten Liitto, ProAgria Etelä-Suomi

Hankkeen toimintatapa perustuu kokeneiden referenssiyritysten ja kehittyvien palveluyritysten vuorovaikutukseen.

Palma

PALMA, palvelumuotoilulla uutta liiketoimintaa maaseudulle -hankkeessa lisätään maaseudun yrittäjien ymmärrystä palvelumuotoilun, kuluttajakäyttäytymisen ja markkinointiviestinnän
merkityksestä. Hankkeessa edesautetaan maaseudun matkailu-, ruokapalvelu- ja hyvinvointiyritysten palveluiden laadun paranemista Hämeessä.

Hankkeen toimintatapa perustuu kokeneiden referenssiyritysten ja kehittyvien palveluyritysten vuorovaikutukseen sekä hyvien käytäntöjen jakamiseen. Referenssiyrityksiä on
mukana sekä Päijät- että Kanta-Hämeestä; Lehmonkärki Asikkalasta, Forlake Padasjoelta sekä Iloranta ja Hahkialan kartano Hauholta.

ILORANTA

Hauholla sijaiitseva Iloranta on Suomen vanhin maaseudulla toimiva täysihoitoa tarjoava matkailuyritys. Iloranta on huolehtinut vieraistaan jo 80 vuoden ja neljän sukupolven ajan. Yritys tarjoaa täysihoitolomia, kokous- ja koulutuspalveluja yrityksille, leirikouluja sekä hyvinvointi- ja liikuntaviikonloppuja. Olennaista Ilorannassa on lähiruoka, luonto, liikunta ja hyvinvointi yhdistettynä rentoon ilmapiiriin ja vieraanvaraiseen palveluun. Iloranta on hyvinvointia ja toimintakykyä, oppimista ja elämyksiä. Kokonaisvaltainen ihmisen hyvinvointi on tärkeä osa Ilorannan arvomaailmaa. Vanha pihapiiri rakennuksineen, riihineen, mökkeineen ja aittoineen, rannat, puhdas Iso Roinevesi ja monimuotoinen lähimetsä pähkinöineen, kallioineen ja laavuineen luovat mainiot puitteet rentouttavaan lomanviettoon.

www.iloranta.fi

LEHMONKÄRKI

Asikkalan Lehmonkärki tunnettiin jo menneinä vuosisatoina luonnonkauniina paikkana Päijänteen rannalla ja nimensä paikka on saanut villinä kasvaneista metsälehmuksista. Kylien kalastajat ja nuoret muistavat erityisesti Haavankallion, johon kokoonnuttiin viettämään aikaa. Lehmonkärjen matkailutoiminta käynnistyi 50 vuotta sitten lomamökkien vuokrauksella ja nykyisin Lehmonkärki toimii tasokkaana kokous -, lomanvietto -ja juhlapaikkana. Lehmonkärjessä käy vuosittain noin 30 000 vierasta.

www.lehmonkarki.fi

FORLAKE, VILLA TAKILA

Villa Takila on kahden korkeatasoisen huoneiston talo puhtaan ja kirkasvetisen Etelä-Päijänteen rannalla kivenheiton päässä Päijänteen Kansallispuistosta. Villa Takilan sijainti Kiuasniemen kärjessä tarjoaa yksityisyyttä, hiljaisuutta, turvallisuutta ja puhtautta suomalaisen kansallismaiseman äärellä. Villa Takila tarjoaa tasokkuutta, tyylikkyyttä ja tunnelmaa asumiseen, lomailuun ja virkistäytymiseen sekä perhejuhlien ja kokous- ja koulutustilaisuuksien toteuttamiseen. Villa Takila on mainio paikka pienimuotoisten kulttuuritapahtumien toteutuspaikaksi.

http://www.forlake.fi

HAHKIALAN KARTANO

Hahkialan suurtila Hauholla on syntynyt 1600-luvun alkupuolella ja se on toiminut historiansa aikana muun muassa Keskon opetus -ja koetilana. Hahkiala elää ympäristönsä ehdoilla. Metsiä hoidetaan monimuotoisuutta vaalien ja riistaa ruokitaan kantojen tukemiseksi. Ekologisuus ja puhtaat arvot näkyvät kartanon toiminnassa monella tavalla. Kunnostettu Hahkialan kartano tarjoaa hienot puitteet kokouksille ja juhlille; Hahkialassa on 12 erikokoista kokoustilaa, majoitustilat 40 henkilölle sekä rantasauna, joka on tarkka kopio Tasavallan Presidentin kesäasunnon, Kultarannan, saunasta. Kartanon upea puutarha on palautettu entisaikojen loistoonsa, ruusutarhassa ihastuttavat yli 350 jaloruusua. Kartanon keittiössä lounas- ja päivällisruoat valmistetaan alusta asti itse kotimaisista, pääosin lähituottajilta saatavista raaka-aineista, mutta myös ulkomaisista riistaherkusta ja meren antimista.

www.hahkiala.com