Kasvua pellosta -hanke
Suunnittele, kasvata, paranna ja päivitä kasvitilasi tähän päivään. Pienryhmissä verkostoidutaan. Hankkeen kesto 1.9.2016 – 31.12.2019.
Seminaari 4.2. Ilmastoa, hiiltä ja viljelyä
Osallistujien kesken arvottiin Ilmastoviisas maatilayritys kirjat.
Paikalla olleiden kesken arpaonni osui joensuulaiselle ja etänä osallistuneelle kirja meni Imatralle
Kirjat on lähetetty onnekkaille, paljon onnea.
Ilmasto lämpenee Suomessa - mitä merkitsee maataloudelle / Hakala
Metsien hiilensidonta / R Sievänen
TAPAHTUMA NAUHOITTEET
VUOSI 2019
Kasvua pellosta -hanke
Webinaari 4.11. Hiiliviljely käytännössä ja hyödyt viljelijälle
Nauhoite ja materiaali -pdf
Webinaari 11.11. klo. 9-10 Ohran ja kauran lajikkeet, Merja Högnasbacka, Luonnonvarakeskus
Nauhoite
materiaali PDF
Webinaari 18.11. klo 9-10
Nauhoite
Materiaali PDF
Webinaari 25.11. klo 9-10 Kierrätyslannoitteet, Elina Nurmi, Luonnonvarakeskus
Materiaali PDF
Webinaari 2.12.2019 klo 9-10
Nauhoite
Materiaalit PDF
20.3.2019 Luonnonkasvien peltoviljely
Nauhoite aiheista:
Play recording (4 hr 56 min)
Ohjelman aikataulu nauhoitteessa:
00:00 Kasvua pellosta-hanke, Kaisa Matilainen
05:00 Esimerkkejä viljeltävistä kasveista ja niiden markkinatilanteesta, Marjo Marttinen
48.20 Hoikan herkku, Minna Rahkola-Sorsa
1.34.30 Esimerkkejä viljeltävistä kasveista, Nokkonen
2:42:45 Ruusujuuri
3:16:40 Siankärsämö
3:55:45 Poimulehti
4:06:45 Etelänarnikki
4:11:00 Väinönputki
4:16:50 Pyöreälehtikihokki
4.25.30 Koneistaminen
11.3.2019 Maan kasvukunto -päivä Viinijärvellä.
eltojen hiilensidonta, Tero Tolvanen ProAgria Pohjois-Karjala
11.3.2019 Maan kasvukunto -päivä, Viinijärvi.
Osmo-hankkeen tulokset maan kasvukunnon hoidossa, Jukka Rajala Ruralia
18.1. Luomuviljaa ja -valkuaista markkinoille -tilaisuus, Joensuu
Erikoiskauralla ja kauratuotteilla lisävientiä,
Csaba Jansik, Luke
Kasvisruoka ammattikeittiössä,
Anu Arolaakso, Ekocentria
Luomumallasviljojen sopimuskausi 2019-2020,
Sanna Kivelä, Viking Malt
Leipomon tarpeet
Riikonen Jorma, Kotileipomo Riikonen
Härkäpavun paikalliset markkinat (Pajarin mylly),
Veli-Pekka Silvennoinen:
VUOSI 2018
Lähtölaukaus kasvukauteen 2018
4.4.2018 Lähtölaukaus kasvukauteen 2018: Sääriskien pienentäminen
Henna Hyttinen ProAgria Pohjois-Karjala
4.4.2018 Lähtölaukaus kasvukauteen 2018: Viljelytekniset toimenpiteet hometoksiiniriskien pienentämiseksi
Henna Hyttinen ProAgria Pohjois-Karjala
4.4.2018 Lähtölaukaus kasvukauteen 2018: Toimiva vesitalous
Jarmo Nissinen Maveplan Oy
4.4.2018 Lähtölaukaus kasvukauteen 2018: Markkinatilanne
Max Schulman MTK
4.4.2018 Lähtölaukaus kasvukauteen 2018: Kevään 2018 muokkaus vaikean syksyn jälkeen
Hannu Mikkola Helsingin yliopisto
4.4.2018 Lähtölaukaus kasvukauteen 2018 -päivän yhteenveto
Pasi Hartikainen, ProAgria Pohjois-Karjala
Härkäpapua pöytään
26.3.2018 Härkäpapua pöytään: Tarhahärkäpavun viljely ja paikalliset markkinat
Jenni Simanainen
26.3. 2018 Härkäpapua pöytään: Kasviproteiinia lautasella
Pasi Venäläinen keittiömestari Utran uittotupa
26.3.2018 Härkäpapua pöytään: Härkäpavun viljely
Veli-Pekka Silvennoinen
16.3.2018 Härkäpapua pöytään: Lähitukku kumppanina
Kirsi Jaakkola, Jaakkolan elintarviketukku
15.2.2018 Ohrasta olueksi -infotilaisuus:
13.2.2018 Siemenestä satoon – Siementuotannon mahdollisuudet:
7.3.2018 Työ tuottamaan maatilalla
15.3. Joensuussa ja 16.3. Nurmeksessa Porukalla parempiin tuloksiin tilaisuuksien nauhoitteet
Yhteistyön hyötyjä ja haasteita, Markku Lätti tutkimuspäällikkö, Työtehoseura
Yhteistyösuhteet ja verkostoituminen -avaimet onnistumiseen, Heidi Salokangas, Riveria
Hankkeen kesto 1.9.2016 – 31.12.2019