Vespaikka - vesistömaisemat vetovoimatekijänä Etelä-Savossa

Vespaikka kertoo eteläsavolaisen vesistömaiseman tarinaa ja vahvistaa sen merkitystä alueidentiteetin rakennusmateriaalina ja vetovoimatekijänä. Vesistömaisemissa piilevä elinkeino- ja hyvinvointipotentiaali halutaan saada hyötykäyttöön edistämään asukkaiden hyvinvointia.

Hankkeen päätavoitteet

  1. Nostaa vesistömaisemat sekä niihin kytkeytyvä kulttuuriympäristö ja paikallinen aineeton ja fyysinen kulttuuriperintö vahvaksi osaksi alueen identiteettiä ja vetovoimaa.
  2. Saada vesistömaisemissa piilevä elinkeino- ja hyvinvointipotentiaali parhaiten asukkaiden ja yritysten käyttöön.

Hankkeella

  • lisätään ja parannetaan maaseudun toimijoiden keskinäistä yhteistyötä ja verkostoitumista
  • tarjotaan yrityksille eväitä tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen mm. maiseman tuotteistuksen kautta
  • parannetaan yritysten toimintaympäristöä kannustamalla konkreettisiin hoitotuloksiin maisemassa ja kulttuuriympäristössä.

Kohderyhmänä ovat erityisesti maaseudun matkailu- ym. palveluyritykset sekä kyläyhdistykset ja muut vastaavat toimijat. Vespaikka edistää osaltaan mm. Saimaa Geoparkin ja Saimaa-Ilmiö 2026:n eli Savonlinnan EU-kulttuuripääkaupunkihankkeen sekä VisitMikkelin ja VisitSavonlinnan tavoitteita.

Hanke toimii Etelä-Savossa ja hankkeen toteutusaikataulu on 31.10.2019-31.12.2022. Hanketta toteuttavat Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset ja ProAgria Etelä-Savo. Hanketta rahoittavat Euroopan maaseuturahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

#vespaikka #MKNmaisema #MKNruoka #MKNyritys

Vespaikka-hankkeen toimintaa

Geofood, lähiruoka ja Saimaa Geopark Partnership - Mistä on kyse? Tervetuloa 16.2.2021 kuulemaan, keskustelemaan sekä verkostoitumaan, aiheina lähiruoka ja Saimaa Geoparkin uudet mahdollisuudet! Ensisijaisesti Mikkelin ja Puumalan yrityksille, yhteisöille ja muille kiinnostuneille. Alustava ohjelma ja ilmoittautuminen

Geofood, lähiruoka ja Saimaa Geopark Partnership - Mistä on kyse? Tervetuloa 26.1.2021 kuulemaan, keskustelemaan sekä verkostoitumaan, aiheina lähiruoka ja Saimaa Geoparkin uudet mahdollisuudet! Ensisijaisesti Juvan ja Sulkavan yrityksille, yhteisöille ja muille kiinnostuneille. Ohjelma ja ilmoittautuminen.

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään vuosittain 20.10. eli Eurooppalaisen maisemayleissopimuksen allekirjoittamisen vuosipäivänä. Etelä-Savon maisemakävely järjestettiin vuonna 2020 virtuaalikävelynä Saimaan rannalla Mikkelissä. Lähde mukaan tutustumaan Mikkelin keskustan kupeella sijaitsevaan Kaihunharjuun - maisemakävelylle Hilman kanssa! Kävelyllä Hilman kanssa -video.

 

 


Yhteydenottopyyntö

Jaa

Tapahtumat

Hanketoimijat