16.04.2021 Raikas raparperi maustaa makeat ja suolaiset herkut Runsassatoinen ja mehevä raparperi on mainio kala- ja liharuokien kaveri.
26.03.2021 Tarjoa pääsiäisherkkuja mutta älä ruoki hukkaa nnakointi ja ruokaohjeiden luova tulkinta auttavat välttämään ruokahävikkiä.
24.03.2021 MKN Länsi-Suomen ruokaneuvolivejen tekijät ovat Vuoden ruokakasvattajia Ruokatiedon järjestämän kilpailun raati valitsi Anna Karin ja Janita Kylänpään Vuoden ruokakasvattajiksi
05.03.2021 Perinneherkkujen kokkaus yhdistää sukupolvet MKN kehitti lapsia kiinnostavia perinneherkkuohjeita, joita on helppo kokata.
02.03.2021 Terveyspommi tomaatti taipuu moneen – kasvattaisitko omasi? Hyödynnä tomaattia monipuolisesti ympäri vuoden.
01.02.2021 Christell Åström Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen toiminnanjohtajaksi Vahva maaseudun kehittäjä MMM Christell Åström luotsaa MKNK:n toimintaa 15.2.2021 alkaen.
19.01.2021 Juuresten kalpea kuningas on paahdettuna parhaimmillaan Palsternakka maustaa, pehmentää ja mehevöittää ruoan kuin ruoan
08.01.2021 Maa- ja kotitalousnaiset kutsuu suomalaiset tekemään arjen ilmastotekoja Pienilläkin teoilla on merkitystä ilmastonmuutoksen hillitsemiksi ja luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen pysäyttämiseksi.
14.12.2020 Kuule kaalien kutsu – kata kevyet herkut joulupöytään Monipuoliset kaalit taipuvat helposti juhlaruoaksi ja tuovat uusia makuja joulun kattaukseen.
03.11.2020 Kasviksia 6 kourallista päivässä - myös isälle! Maa- ja kotitalousnaiset suosittelee kasvispitoista kattausta isänpäivään.
06.10.2020 Ekologinen härkäpapu tuo proteiinia pöytään Kotimainen härkäpapu on mainio vaihtoehto ulkomaisille palkokasveille.
08.09.2020 Lapset laittavat innolla käsiä multaan – ruokataju lisääntyy Päiväkotilapset ovat kasvattaneet kasveja, bokashoineet ja saaneet tärkeitä kokemuksia ruoantuotannosta MKN-asiantuntijoiden opastuksella
31.08.2020 Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2020 Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – ja siksi oman merkkipäivänsä ansainnut!
13.08.2020 Kotimainen kesäkurpitsa ja munakoiso – hyödynnä monipuolisesti sesongin maut Runsassatoinen kesäkurpitsa taipuu moneen. Sen ja munakoison avulla on helppo lisätä kasviksia ruokavalioon.
12.06.2020 Loistavaa lähiruokaa pöytään kesät talvet Kotimainen peruna on loistavaa lähiruokaa ja mikä parasta, varsin ekologinen valinta.
30.04.2020 Poimi ohjeet vappubrunssille tai piknikille Nämä vappuherkut valmistettiin ruokaneuvo-livessä 29.4.2020
06.04.2020 Pääsiäisenä pöytään kotimaista lammasta ja itsetehtyä mämmiä Pääsiäisen lammasherkku kannattaa valmistaa kotimaisesta lampaasta. Mämmin tekoon voi ottaa oppia Maa- ja kotitalousnaisten Mämmi-livestä.
18.03.2020 Suosi vaivatonta kotiruokaa – ota kädentaidot käyttöön Kotivarasta on hyvä huolehtia, mutta hamstrausta syytä välttää. Ruoanlaitossa kannattaa suosia vaivattomia ja riittoisia kotiruokia.
18.03.2020 Kouluruokaa kotona - lapset toimivat itse kokkeina Miten ruokailu hoituu poikkeustilanteessa
13.02.2020 Ilmastoystävälliset ruokavalinnat vaalivat terveyttä Kasvisten käyttöä lisäämällä voi vaikuttaa ympäristön tilaan ja omaan terveyteensä.