Yhteistyössä luomua Hämeeseen

Inkalan Kartano, Inkalantie 91, 13500 Hämeenlinna

MKN Etelä-Suomi

Elintarvike

8cf0aec7ce0b198d816d826fb0a3b1bf

Hamk ja ProAgria Etelä-Suomi ry /Maa- ja kotitalousnaiset yhteistyötahoineen järjestävät Kestävä RuokaHäme- ja Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hankkeissa tilaisuuden

 ”Yhteistyössä luomua Hämeeseen” 

LuomuHäme visiossa 2030 sekä Luomu 2.0 ohjelmassa yksi tulevaisuuden kehittämisen painopisteistä on jalostusasteen lisääminen. Luomukysynnän kasvu on suoraan riippuvainen elintarvikkeiden jalostusasteen nostamisesta ja uusien tuotteiden saattamisesta markkinoille. Teemassa keskitytään siihen, miten tavanomaisesta elintarvikkeiden jalostuksesta siirrytään tai valmistetaan rinnakkain luomuelintarvikkeita. Avataan kaupan ja ammattikeittiön näkökulmaa tuotteisiin, luomusertifikaatin hankintaprosessia ja valvontaa viranomaisnäkökulmasta.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista luomuun liittyvistä asioista.

Aika:                  29.10.2024 klo 12-15.30

Paikka:              Inkalan Kartano, Inkalantie 91, 13500 Hämeenlinna

12:00             TERVETULOA

                      Johdanto iltapäivän teemoihin, Satu Nokkonen, asiantuntija, ruokapalvelut, ProAgria Etelä-Suomi ry / Maa- ja kotitalousnaiset

12:10             Katsaus luomun markkinatilanteeseen ja kuluttajiin, Aura Lamminparras, toiminnanjohtaja, ProLuomu ry

12:30             Luomu Päijät-Hämeessä ja Hämeessä, Kaija Hinkkanen, asiantuntija, kasvintuotanto ja luomu, ProAgria Etelä-Suomi ry

12:45             Luomuvalvonta varmistaa luomun, Marja Pulkkinen, erityisasiantuntija, Ruokavirasto

 

13:15 Kahvitauko

13:40           Luomu-ohjelma – suuntaviivat iltapäivän työskentelyy, Aura Lamminparras, toiminnanjohtaja, ProLuomu ry


                    Paneelikeskustelu: ”Toimijana luomuketjussa”     

Annemari Sillanpää, tarkastaja, Hämeen ELY-keskus 

Tiina Laurell, terveystarkastaja, Hämeenlinnan kaupunki

Jukka Turta, tuotekehityspäällikkö, Päijät-Hämeen ateriapalvelut Oy 

Tiina Nurmi, vastuullisuus- ja ilmastokoordinaattori, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Sari Manner, Palvelutukku Kolmio Oy

Markku Hirvenoja, yrittäjä, Poronoro Hirvenojan Tila

                      Outi Koskinen, yrittäjä, Hakolan Marjatila

 

14:15          TYÖPAJAT

Jakautuminen ryhmiin

Työpajojen aiheet Luomu-ohjelmasta

Luomuvalvonta ja toiveet kentältä yhteistyön tiivistämiseksi ja luomuun siirtymisen helpottamiseksi– Kaija Hinkkanen ProAgria ja AnneMari Sillanpää Hämeen ELY

Markkinatyöpaja – ammattikeittiöyhteistyön, vk-yhteistyön lisääminen, tilamyynti - jalostusasteen nostaminen – Tuula Repo ProAgria ja Satu Nokkonen ProAgria/MKN

Luomun tukiverkostot ja niiden kehittäminen yrittäjien hyväksi – Sanna Lento Hamk ja Jenni Kunnaala ProAgria /MKN


                    Työpajojen purku ja yhteenveto

                    Ehdotukset jatkotoimenpiteiksi

 

Tilaisuus päättyy klo 15.30

Ilmoittaudu mukaan 21.10. mennessä.

Lisätietoa:
Tuula Repo, ProAgria Etelä-Suomi ry, p. 040 588 0958


Tilaisuudet järjestävät Kestävä RuokaHäme -hanke sekä Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun (Kasvis-TKI) -hanke.

 

kestava-ruokahame-logorimpsu.png

fi-v-euroopan-unionin-osarahoittama_pos2.png

hamk-hanke-2024.png

 

 

Tapahtumakuva @Maaseutuverkosto Martina Motzbäuchel

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu