Yhteistyössä luomua Hämeeseen
Inkalan Kartano, Inkalantie 91, 13500 Hämeenlinna
Hamk ja ProAgria Etelä-Suomi ry /Maa- ja kotitalousnaiset yhteistyötahoineen järjestävät Kestävä RuokaHäme- ja Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hankkeissa tilaisuuden
”Yhteistyössä luomua Hämeeseen”
LuomuHäme visiossa 2030 sekä Luomu 2.0 ohjelmassa yksi tulevaisuuden kehittämisen painopisteistä on jalostusasteen lisääminen. Luomukysynnän kasvu on suoraan riippuvainen elintarvikkeiden jalostusasteen nostamisesta ja uusien tuotteiden saattamisesta markkinoille. Teemassa keskitytään siihen, miten tavanomaisesta elintarvikkeiden jalostuksesta siirrytään tai valmistetaan rinnakkain luomuelintarvikkeita. Avataan kaupan ja ammattikeittiön näkökulmaa tuotteisiin, luomusertifikaatin hankintaprosessia ja valvontaa viranomaisnäkökulmasta.
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista luomuun liittyvistä asioista.
Aika: 29.10.2024 klo 12-15.30
Paikka: Inkalan Kartano, Inkalantie 91, 13500 Hämeenlinna
12:00 TERVETULOA
Johdanto iltapäivän teemoihin, Satu Nokkonen, asiantuntija, ruokapalvelut, ProAgria Etelä-Suomi ry / Maa- ja kotitalousnaiset
12:10 Katsaus luomun markkinatilanteeseen ja kuluttajiin, Aura Lamminparras, toiminnanjohtaja, ProLuomu ry
12:30 Luomu Päijät-Hämeessä ja Hämeessä, Kaija Hinkkanen, asiantuntija, kasvintuotanto ja luomu, ProAgria Etelä-Suomi ry
12:45 Luomuvalvonta varmistaa luomun, Marja Pulkkinen, erityisasiantuntija, Ruokavirasto
13:15 Kahvitauko
13:40 Luomu-ohjelma – suuntaviivat iltapäivän työskentelyy, Aura Lamminparras, toiminnanjohtaja, ProLuomu ry
Paneelikeskustelu: ”Toimijana luomuketjussa”
Annemari Sillanpää, tarkastaja, Hämeen ELY-keskus
Tiina Laurell, terveystarkastaja, Hämeenlinnan kaupunki
Jukka Turta, tuotekehityspäällikkö, Päijät-Hämeen ateriapalvelut Oy
Tiina Nurmi, vastuullisuus- ja ilmastokoordinaattori, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä
Sari Manner, Palvelutukku Kolmio Oy
Markku Hirvenoja, yrittäjä, Poronoro Hirvenojan Tila
Outi Koskinen, yrittäjä, Hakolan Marjatila
14:15 TYÖPAJAT
Jakautuminen ryhmiin
Työpajojen aiheet Luomu-ohjelmasta
Luomuvalvonta ja toiveet kentältä yhteistyön tiivistämiseksi ja luomuun siirtymisen helpottamiseksi– Kaija Hinkkanen ProAgria ja AnneMari Sillanpää Hämeen ELY
Markkinatyöpaja – ammattikeittiöyhteistyön, vk-yhteistyön lisääminen, tilamyynti - jalostusasteen nostaminen – Tuula Repo ProAgria ja Satu Nokkonen ProAgria/MKN
Luomun tukiverkostot ja niiden kehittäminen yrittäjien hyväksi – Sanna Lento Hamk ja Jenni Kunnaala ProAgria /MKN
Työpajojen purku ja yhteenveto
Ehdotukset jatkotoimenpiteiksi
Tilaisuus päättyy klo 15.30
Ilmoittaudu mukaan 21.10. mennessä.
Lisätietoa: Tuula Repo, ProAgria Etelä-Suomi ry, p. 040 588 0958
Tilaisuudet järjestävät Kestävä RuokaHäme -hanke sekä Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun (Kasvis-TKI) -hanke.
Tapahtumakuva @Maaseutuverkosto Martina Motzbäuchel