Webinaarisarja elintarvikevalvonnan vaatimuksista elintarvikehuoneistolle

MKN Etelä-Suomi

Webinaarit· Elintarvike

61970278af78e638b1443c30fe7f42ed

Miten laadin omavalvontasuunnitelman? Mitä Oiva-tarkastuksessa tapahtuu? Miten elintarvikehuoneiston näytteenotto hoidetaan?

Lokakuussa järjestämämme webinaarisarjan elintarvikevalvonnan vaatimuksista elintarvikehuoneistolle. Voit ilmoittautua mukaan yhteen tilaisuuteen tai kaikkiin kolmeen. Webinaarien asiantuntijana toimiii yritysasiantuntija Päivi Matilainen.

 

Keskiviikko 4.10.2023 klo 15-18

Elintarvikehuoneiston toiminta omavalvonnan näkökulmasta

Elintarvikehuoneiston omavalvonta on keskeinen tekijä elintarviketurvallisuuden ja laadun varmistamisessa. Koulutus tarjoaa osallistujille tietoa omavalvonnan periaatteista, kuten omavalvontasuunnitelman laatimisesta ja hygieniakäytännöistä. Lisäksi se käsittelee raaka-aineiden käsittelyä ja varastointia, valvontaa ja seurantaa sekä viranomaisvalvonnan merkitystä. Koulutuksen tavoitteena on varustaa osallistujat tarvittavilla taidoilla ja tiedoilla elintarvikehuoneiston omavalvonnan toteuttamiseen ja ylläpitoon. Omavalvonta on elintarvikealalla olennainen tekijä maineen säilyttämisen ja asiakkaiden luottamuksen ansaitsemisessa.

Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 9.10.2023. 

Keskiviikko 11.10.2023 klo 15-18

Elintarvikehuoneiston toiminta Oiva-tarkastuksen näkökulmasta

Elintarvikehuoneiston toiminnan arvioiminen Oiva-tarkastuksen näkökulmasta on olennainen osa elintarvikealan valvontaa. Tarkastuksen ensisijainen tavoite on varmistaa, että elintarvikehuoneisto noudattaa hygieniavaatimuksia ja tarkastuksessa arvioidaan elintarvikehuoneiston tilat, varusteet ja henkilöstön osaaminen. Koulutuksessa tutustutaan Oiva tarkastuksen sisältöihin ja tarkastellaan elintarvikkeiden käsittelyä, varastointia ja kuljetusta, sekä niiden jäljitettävyyttä Oiva-tarkastuksen näkökulmasta.

Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 9.10.2023.

Keskiviikko 18.10.2023 klo 15-18

Elintarvikehuoneiston toiminta – näytteenotto ja hygienia

Elintarvikehuoneiston toiminnassa korostuu näytteenotto ja hygienia. Säännöllinen näytteiden analysointi auttaa havaitsemaan mahdolliset epäpuhtaudet ja vaarat elintarvikkeissa. Hygieniakäytäntöjen noudattaminen, kuten käsienpesu ja työvaatetuksen puhtaus, on elintarviketurvallisuuden peruspilari. Koulutuksessa käydään läpi yleisimpiä elintarvikehuoneiston näytteenottoasioita sekä hygieenisiä käytäntöjä.

Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 16.10.2023. 

 

Teams-linkki tilaisuuksiin lähetetään kukin koulutuspäivän aamupäivän aikana.

Tiedustelut: Päivi Matilainen p. 050 564 5152

 

Tilaisuudet järjestävät yhdessä Uudet askeleet elintarvikealalla Kaakkois-Suomessa ja Kestävä RuokaHäme -hankkeet.

uudet-askeleet-logorimpsu-kaikki-uusipa.jpg

Uudet askeleet elintarvikealalla Kaakkois-Suomessa -hanke

hamk_kestava-ruokahame-logot-01.png

Kestävä RuokaHäme -hanke

 

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu