Ruokatarinat -live: Klimppivelli

Ruokatarinat -live: Klimppivelli

20.05.2021

Taitajien käsis eteläpohjalaaisesta perinneruuasta syntyy makuelämys, josta puhutahan muuallaki ku saunan takana.

Harva ruoka herättää niin monenkirjavia ensireaktioita kuin klimppivelli. Tottumattoman suussa rusinalla kruunatut jauhomöykyt potkivat mielikuvituksen vauhtiin, ei ihme, että velliä suositellaan syötävän joko pimiäs tai siilmät kiinni.

Facebook Klimppilive Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten FB-sivulla torstaina 20.5.2021 klo 18.00. 

Tuttuun tapaan keittiössä häärivät ruoka-asiantuntija Asta Asunmaa ja ruokabloggari Nanna Rintala. Vieraaksi hämmentämään ja klimppien syvimmästä olemuksesta juttelemaan saapuu professori Anu Hopia.

Tervetuloa linjoille!

 

Piimävelli

1/2 l vettä
1/2 tl sualaa
1 dl rusinoota
1 dl riisiä (puuroriisiä, ei sunkhan ennen ollu mistään basmaatista kuultukaan, sanovvaan, jottet turhaan vaivaa koriaa päätäs tällä)
1 litra piimää (kirnu- tai talouspiimä oh hyviä, älä ainakaa mitää rasvatoonta osta)
2 rkl vehenäjauhoja (tai ohora)
3 rkl siirappia
1/2 dl hianuasokuria
250 g leipäjuustua

 

Kiahuutat ensin veren, laita sitte suala ja riisi ja rusinat sinne vethen. Anna kypsyä hilijooksensa. Siis pehemoosiksi.

Paa seuraavaksi joukkohon piimä, johka oot seannu vehenäjauhot. Kiahuuta taas ja sekoota koko aijan, nuan kolome minuuttia.

Nyp pääset maustamhan sen sokerilla ja siirapilla makiaksi. Paloottele juustoo kans kuutiooksi ja paa joukkoho.
Sitte vaan syämähän. Piimävelliä voi tarioolla niin lämpöösenä kun jääkaappikylymänäkin.

 

Klimpit

2-3 dl maitoa (tai vettä)
1-2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
ripaus sokeria
2-3 dl vehnäjauhoja
rusinoita
vettä (ja suolaa) keittämisehen.

Sekoota kaikki ainehet nesteehin. Käytä vehenäjauhoja sen verran, jotta saat sakian taikinan. Liika pehmemiä taikina hajuaa liemehen ja liika kovat klimpit on “tympeetä syörä”.

 

Tapahtuman ajankohta: 20.05.2021 18:00 - 19:00
Lähiosoite: Facebooklive
Hinta: Ilmainen

Jaa

Tapahtuman henkilöt