Ruokaketjun tulevaisuustärskyt - visioita viljelyyn, jalostukseen ja kauppaan

Ruokaketjun tulevaisuustärskyt - visioita viljelyyn, jalostukseen ja kauppaan

22.03.2019

Ruoantuotannon globaalinäkymiä ja tulevaisuuden trendejä Suomessa. Mikä on mahdollista, mikä on kannattavaa, mille on kysyntää?

 
RUOKAKETJUN TULEVAISUUSTÄRSKYT -
Visioita viljelyyn, jalostukseen ja kauppaan 
 
Aika: Perjantai 22.3.2019 klo 11.00-15.30
Paikka: Saimaa Stadiumi, Mikkeli, Raviradantie 22B, Ravintolaparvi Vire 2. krs 
 
Tuoreita näkemyksiä huomisen ruokaketjusta: viljelystä, elintarvikejalostuksesta ja ruokakaupasta. Vuorineuvos Reijo Karhinen kertoo havaintojaan Ruoantuotanto kannattavaksi -selvityksestä. Tulevaisuusnäkymiä esittelevät tutkimuksen, jalostuksen sekä kaupan edustajat. Paneelissa keskustelevat maatalousyrittäjien, tutkimuksen, jalostuksen ja kaupan edustajat siitä, onko suomalaisella ruokaketjulla tulevaisuutta ja millä edellytyksillä. Esittelypisteillä tuotemaistiaisia, yrityksiä ja alan toimijoita. 
 
Ohjelma:
11.00 Ilmoittautuminen, kahvitarjoilu ja tutustumista esittelypisteisiin
 
11.30 Avaussanat, toimitusjohtaja Heikki Pahkasalo, ProAgria Etelä-Savo 
 
11.40 Ruoantuotanto kannattavaksi – selvityshenkilön havaintoja, vuorineuvos Reijo Karhinen
 
12.10 Näkökulmia tulevaisuuden ruoantuotantoon, professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
 
12.40 Leipätrendit ja suomalaisten kuluttajien odotukset leipomotoimialalle, toimitusjohtaja Markus Hellström, Fazer Leipomot Suomi
 
13.10 Tutustumista esittelypisteisiin ja tuotemaistiaisia, keittiömestari, Grüne Woche -kokki Teemu Kaijanen, Ravintola Vaiha ja ruoka-asiantuntija Mervi Kukkonen, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset/ ProAgria Etelä-Savo
 
14.00 Suomesta maailman kekseliäin ruokamaa, kenttäjohtaja Arttu Laine, SOK
 
14.30 Paneeli: Onko suomalaisella ruokaketjulla tulevaisuutta?
Keskustelijoina toiminnanjohtaja Kirsi Mutka-Paintola, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Savo, professori Juha Helenius, toimitusjohtaja Markus Hellström, kenttäjohtaja Arttu Laine, maatalousyrittäjä Elina Vauhkonen, Kalliolan Luomu, maatalousyrittäjä Katriina Klinckowström, Karviaisten tila, sekä ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelujohtaja Mia Hassinen, Mikkelin kaupunki. 
 
15.20 Yhteenvetoa tulevaisuuden toimista, johtava tutkija Pasi Rikkonen, Luonnonvarakeskus
 
15.30 Tilaisuus päättyy 
 
 
Tilaisuuden juontaa ja paneelissa keskustelua johdattaa päätoimittaja Tapio Honkamaa.
Tilaisuuteen voi osallistua myös verkon välityksellä.
 
Ilmoittautuminen viimeistään 14.3.2019 alla olevalla sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse 0400 261 094. Paikkoja rajoitetusti.
 
Lisätietoja: Kirsi Mutka-Paintola, kirsi.mutka-paintola@proagria.fi, 043 826 7882.
 
 
Järjestäjät: ProAgria Etelä-Savo, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset, Luonnonvarakeskus, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä hankkeet  Kilpailukykyä kasviyrityksiin - KipakkaRavinnepiikaUnelmakauppa - elintarvikkeesta euroja,  ProKasvu  sekä  KURVI - Kumppanuudella ruokasektorille vuorovaikutusta ja innovatiivisuutta.
Tapahtuman ajankohta: 22.03.2019 11:00 - 15:30
Lähiosoite: Saimaa Stadiumi, Raviradantie 22 B
Postinumero ja -toimipaikka: Mikkeli
Hinta: Yleisölle maksuton
Tilaisuus on täynnä, mutta voit edelleen ilmoittautua etäosallistujaksi.
Sukunimi Etunimi
Saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisestasi sekä linkin tapahtumaan, mikäli ilmoittauduit etäosallistujaksi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.
Hankkeen indikaattoritieto. Käytetään pelkästään hankeseurantaan.

Jaa

Tapahtuman henkilöt

Palvelut