Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hoitokalastusnäytös

Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hoitokalastusnäytös

09.10.2018

Tule keskustelemaan hoitokalastuksesta ja ruokahävikistä sekä niiden vaikutuksesta vesistöihin!

 
TERVETULOA RUOKAHUKKA RUOTUUN, KATSE VESISTÖIHIN -infotapahtumaan!
Ähtärinjärven hoitokalastusnäytöksen pääjärjestämisestä vastaavat Etelä-Pohjanmaan Kalatalouskeskus ry sekä Ähtärinjärven ja Lipon-Halttusen kalastuskunnat.

Maa- ja kotitalousnaiset haastavat kuluttajia vähentämään ruokahävikkiä. Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois syömäkelpoista ruokaa yli 20 kiloa vuodessa henkilöä kohden. Kaikki tämä ruoka on tuotettu turhaan.

Tapahtumassa saat tietoa
  • hoitokalastuksesta
  • ruokahävikin määrästä
  • keinoista sen vähentämiseen
  • ruokavalintojen vaikutuksesta vesistöihin
  • Hukantorjuntapartioon liittymisestä

 

Ruokahukka ruotuun -infotapahtumat ovat osa Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun – katse vesistöihin hanketta, jolla tarjotaan kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla. Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.
 

Päivän aikana suoritetaan kaksi nuottausvetoa ja saalis rantautetaan Suninsalmeen arviolta  n. klo 11-12 ja 15-16, päivän aikana myös tuoreen kalan fileiointinäytöksiä!

Tule hakemaan omat särkikiusaus- tai -pullakalat ja mukaan saat lisäksi ohjeita miten valmistaa kalasta maukasta tarjottavaa!

 
Tapahtuman ajankohta: 09.10.2018 11:00 - 16:00
Lähiosoite: Eino Uusitalontie 480
Postinumero ja -toimipaikka: 63550 Alajärvi (Lehtimäki)
Hinta: 0

Jaa

Tapahtuman henkilöt