Piirakka on POP!

Vampulan seurakuntatalo, Virpitie 2, 32610 Vampula, Suomi

MKN Länsi-Suomi

Koulutukset ja kurssit· järjestötapahtuma· järjestötoiminta

4c2163e1bc6626534c19e990d913ee9f

Piirakka on POP! 

Yhdessä tehden perinteitä seuraaville sukupolville. 

Tervetuloa mukaan työpajaan, jossa valmistetaan yhdessä karjalalaisia leivonnaisia. Iltapäivän aikana on tarkoitus nähdä ja kokea erilaisia tapoja valmistaa karjalanpiirakoita, sekä myös muita karjalaisia perinneleivonnaisia. Voit tulla mukaan koko ajaksi tai vaikka vain piipahtamaan. Tapahtumapaikalle on pystytetty erilaisia toimintapisteitä. Tapahtuma sopii aikuisille ja lapsille yhdessä aikuisen kanssa.  

Koska? 28.2.2023 klo:13:00-15:30 

Missä? Vampulan seurakuntatalo, Virpitie 2, Vampula. 

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, mutta toivomme tapahtumaan ennakkoilmoittautumisia, jotta osaamme varata oikein määrän elintarvikkeita. 

Tapahtumaa järjestämässä ovat: Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset yhdessä Vampulan Maatalousnaiset ry.n kanssa. Tapahtumaa tukee Sortavala säätiö. 

”Länsi-Suomen alueella asuu runsaasti evakoiden jälkeläisiä. Tulevat sukupolvet voivat kuitenkin olla vieraantuneita juuristaan. Esi-isiemme ja -äitiemme taustoja ei välttämättä tunneta ja tiedosteta kaikissa perheissä. Evakkosukupolvet ovat jo melko ikääntyneitä tai joiltakin alueilta jo kokonaan edesmenneitä. Jatkuva yhteiskunnan siirtyminen valmiimpaan maailmaan ja kädentaitojen harjaannuttamisen väheneminen kadottaa tulevien sukupolvien karjalaiset keittiötaidot.  Esimerkiksi karjalanpiirakoiden valmistus saattaa jäädä oppimatta kokonaan.  

Karjalanpiirakat maistuvat kaikille. Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten jäsenistöön ja verkostoon kuuluu useita karjalaiset sukujuuret omaavia henkilöitä. Haluamme olla omalla panoksellamme säilyttämässä karjalanpiirakan leivontataitoa myös tulevien sukupolvien joukossa. Karjalanpiirakka on EU:n nimisuojaama tuote, joka kertoo tuotteet ainutlaatuisuudesta ja merkittävyydestä. Karjalanpiirakoiden valmistaminen leivinuunilla on perinteinen tapa, mutta nykyisissä kodeissa ei välttämättä enää ole leivinuuneja. Karjalanpiirakoiden kypsennys onnistuu myös nykyaikaisemmilla laitteilla kuten siirrettävillä pitsauuneilla.” 

 

Lisätiedot tapahtumasta:

Janita Kylänpää

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset

janita.kylanpaa@maajakotitalousnaiset.fi

p.050 66 471

 

Anna Kari

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset.fi

anna.kari@maajakotitalousnaiset.fi

p.050 555 8440

 

Ulla Hosike

Vampulan maatalousnaiset ry.

p. 041 5041 409

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu