Pellolta pöytään näkyväksi -pellonpiennarpäivä 7.8.2025, Nurmes
Laitalan Lomat, Laitalantie 85, 75710 Nurmes, Suomi

Pellonpiennarpäivässä tehdään tunnetuksi vastuullista ruokaketjua pellolta pöytään. Eritysteemana päivässä on kaura ja hiilensidonta. Peltovierailujen lisäksi tapahtumassa on aiheeseen liittyviä toiminnallisia työpajoja sekä tarjolla elintarvikkeita, ruoka-annoksia ja kahvilapalveluita ym.
Ohjelma:
Klo 10–13 PELLOLTA, Nevalaisten tilakeskus, Neitivirrantie 85 B Karhunpää
- Klo 10 Aamukahvit suolaisen kera
- Peltovierailuja: elintarvikekaura, kukkivat riistapeltokasvustot, hiilensidonta
- Yhteiskoneita mm. hybridikultivaattori lautasilla, jankkuri
- Työnäytös jankkurilla
- Hometoksiinimittarin ja kuivaamon esittely ym.
Klo 11–15 PÖYTÄÄN, Laitalan Lomat, Laitalantie 85 Karhunpää
- Työpajoja, aiheina mm. kauraletut, villiyrtit, luonnontuotteet, ensiaputaidot, varautumissuunnitelma, vesiaktiviteetit (kanootit / sub-laudat)
- Paikallisia elintarvike- ja käsityöalan yrityksiä myymässä tuotteitaan
- Huippukeittiömestari Pasi Venäläinen valmistaa wokkia luomukaurasuurimoista ja luonnonlaidunlihasta
- Eri organisaatioiden ja hankkeiden toiminnan esittelyä
- Kahvio ja vaatepuoti avoinna
- Klo 13.30 Laitalan Lomien matkailuliiketoiminnan esittely, Henna Nevalainen
Ohjelma tarkentuu lähempänä.
Tapahtuman järjestää Laitalan Lomat ja ProAgria Itä-Suomen / MKN Itä-Suomen hankkeet: Pellolta pöytään näkyväksi, KasviTieto, Maatilan Turva, KasviTaito 2.0, OSKARI, Kimalaisen silmin, Serigo, Potkua Pohjois-Karjalan lammastalouteen, Yhteistyöllä kannattavuutta, Tuottajaorganisaation kehittäminen vilja-alalle, Tuohta tarinoista.
Yhteistyössä mm. Savo-Karjalan Luomuyhdistys ry, Savonia AMK. Yhteistyökumppaneiden nimet tarkentuvat kevään aikana. Tervetuloa järjestämään tapahtumaa kanssamme!
Lisätiedot, näytteilleasettajiksi ilmoittautumiset:
johanna.rinnekari@proagria.fi, p. 040 301 2441
kaisa.matilainen@proagria.fi, p. 040 301 2423