Oulun piirikeskuksen Maistuva maaseutu -järjestöretki Keski-Suomeen

Oulun piirikeskuksen Maistuva maaseutu -järjestöretki Keski-Suomeen

25.05.2017 - 27.05.2017

Toukokuussa Pohjolasta suunnataan ruoka- ja elämysmatkalle Keski-Suomeen. Ilmoittaudu mukaan!

OHJELMA

Helatorstai 25.5.2017
Retkibussi lähtee aamulla Raahesta ja kulkee  Vihannin, Haapaveden ja Piippolan kautta Kärsämäelle ja sieltä nelostietä pitkin Keski-Suomeen. Pihtiputaalla pysähdymme kahvilla. Laukaan Tupaswillassa isäntä Erkki vie meidät omintakeisella tyylillään Asserin kierroksella sisälle pihapiirin saloihin ja vanhoihin työtapoihin. Entisajan traktorit, koneet ja työkalut heräävät henkiin Erkin mukaansatempaavien kertomusten myötä.

Majoitumme Kylpylähotelli Peurungassa. Illalla retkeilemme luonnossa, tutustumme villiyrtteihin sekä maistelemme niitä iltapalalla. 

Perjantai 26.5.2017
Multiassa tutustumiskohteena on Kalevantuli Oy:n kynttiläpaja. Keuruun vanhassa pappilassa syömme lounaan ja kuulemme pappilan historiasta. Pappilan pihapiirissä on ostosaikaa Annulin Putiikissa, Tiltaltti shopissa sekä alueen aitoissa. Tutustumme vielä Keuruun vanhaan kirkkoon (v. 1758) Kaisa-piian johdolla.

Yöksi majoitumme Hotelli Keurusselässä. Iltasella voi halutessaan tehdä n. 1,7 km mittaisen kävelyn Vanhan Keuruun arvokkaasti rakennettuun kulttuuriympäristöön. Reitin varrella olevat opastaulut kertovat sanoin ja kuvin Keuruun historiasta. Keurusselässä on mahdollista kuunnella illalla myös elävää musiikkia.

Lauantai 27.5.2017
Matkamme jatkuu Jyväskylään. Aamupäivän kahvit maistuvat Toivolan Vanhassa Pihassa olevassa Kahvila Muistossa.

1800-luvun lopun käsityöläispiha on noussut uuteen kukoistukseensa.

Viherlandiassa kuulemme vinkkejä puutarhan hoitoon. Kotimatkalla ruokailemme Elämäjärvellä Rajalan Riihessä.

Hinta sisältää matkan, majoitukset, ruoat ja kahvit, ohjelman, kylpylän käytön, opastukset, järjestelykulut sekä alv 24 %.  Ilmoittautumiset ja lisätiedot erityisruokavaliotoivomuksineen pe 28.4.2017 mennessä

Retki toteutuu, kun ilmoittautuneita on vähintään 30 lähtijää. Tarkempi ohjelma ja lähtöaikataulu lähetetään laskun yhteydessä toukokuun alussa.

Tervetuloa mukaan!   

 

Tapahtuman ajankohta: 25.05.2017 00:00 - 27.05.2017 00:00
Hinta: Hinta jäsenille 380 €, muille 410 €

Jaa

Artikkelit

Tapahtuman henkilöt

Palvelut