Maisemakävely Matalansuolle

Maisemakävely Matalansuolle

18.10.2020

Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntijat järjestävät maisemakävelyjä kansainvälisen maisemapäivän kunniaksi.

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään vuosittain 20.10. Päivä liittyy Eurooppalaisen maisemayleissopimukseen, jonka tavoitteena on suunnitella, hoitaa ja suojella kaikenlaisia maisemia. Sopimukseen kuuluvatkin sekä kauniit että arkiset maisemat, niin maaseudulla, luonnossa kuin kaupungissa. Tänä vuonna kansainvälistä maisemapäivää vietetään neljättä kertaa. 

Tervetuloa mukaan Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntijoiden ohjaamille maisemakävelyille 18.-21.10.2020. Maisemakävelyt ovat maksuttomia.

Su 18.10. Kainuu, Paltamo, Matalansuo
Kokoontuminen klo 12.00: Iso-Melasen ent. leirikeskus, Melasentie, Melalahti. Reitin pituus n. 5 km. Matalansuo on yli 200 hehtaarin laajuinen hieno aapasuo, joka on Natura-aluetta ja kuuluu soidensuojeluohjelmaan. Suoretki järjestetään yhteistyössä Luonto- ja kulttuuripalvelu Angervon kanssa. Huomioi säänmukainen pukeutuminen ja vettä kestävät jalkineet. Omat eväät voi ottaa mukaan.

Ilmoittauduthan retkelle ennakkoon; Tuuli Mäkinen, tuuli.makinen@maajakotitalousnaiset.fi, p. 043 8272308 tai allaolevalla lomakkeella. Ennakkoilmoittautuneille lähetetään tieto tarkemmasta kokoontumispaikasta ja mahdollisista muutoksista.

Kansainvälinen maisemapäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Maisemapäivän järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus yhteistyössä Museoviraston, Suomen Kotiseutuliiton, Viherympäristöliiton sekä Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen ja Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskusten kanssa.

Kampanja huipentuu kansainvälisenä maisemapäivänä 20.10. Instagramissa järjestettävään valokuvakilpailuun. Kilpailun tuomaristo valitsee parhaat kuvista, jotka julkaistaan maisemapäivän aikana kampanjan #arkimaisema-tunnisteella.
Instagram: @arkimaisema
Twitter: @arkimaisema

Tapahtuman ajankohta: 18.10.2020 12:00 - 15:00
Lähiosoite: Melasentie
Postinumero ja -toimipaikka: 88310 Paltamo
Hinta: maksuton
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Tapahtuman henkilöt