Maastovalmennus: Strängasin hunajatilan luonnon monimuotoisuus, mesikasvit, pölyttäjät ja muut hyönteiset 13.8.

Strängasin tila, Amoksentie 10, 07280 Ilola

MKN Etelä-Suomi

Koulutukset ja kurssit· Opintomatkat· Lumotaito· Maisema

176e5901e8573d77ecaebaf8ca8003cb

Tervetuloa maastovalmennukseen Strängasin tilalle Porvooseen!

Strängasin historiallisessa rusthollissa on hoidettu mehiläisiä lähes sadan vuoden ajan. Tilan nykyiset omistajat Ullastiina Mahlamäki ja Tuomo Wallenius elvyttivät perinteen vuonna 2013. 

Tilan mehiläiset keräävät mesi- ja siitepölysadon lähimetsien ja niittyjen kukista ja tilan viljelemistä mesikasveista; hunajakukasta, valkoapilasta, valkomesikästä ja tattarista sekä luonnonvaraisista mesikasveista, kuten mustikka, puolukka, vadelma ja maitohorsma. Monet nykymaatalouden näkökulmasta rikkakasveina pidetyt kasvit ovat erinomaisia ravinnonlähteitä niin mehiläisille kuin muillekin pölyttäjähyönteisille. Mehiläistarhaus ylläpitää luonnonvaraisten kasvi- ja pölyttäjälajien monimuotoisuutta ja lisää alueen marja- ja hedelmäsatoja.

Strängasin tilalla on kehitetty kokonaisvaltaisesti luonnon monimuotoisuutta.  Tutustumme tilalla mm. hunajan tuotantoon ja mehiläisiin, lammaslaidunnukseen ja perinnebiotooppeihin, puutarhan hyönteislajistoon, suojavyöhykkeisiin ja peltojen mesikasveihin.  

Tilan väki kertoo meille mehiläistarhauksesta ja tilasta, biologit Leena ja Heikki Luoto kertovat ja tunnistavat alueen muita hyönteisiä ja pölyttäjiä, maisema-asiantuntijat Auli Hirvonen ja Tarja Lahtinen tunnistavat alueen kasvilajistoa.  

Tule mukaan maastovalmennuspäivään kuulemaan lisää ja keskustelemaan aiheista!

Tilaisuuden lopussa juomme kahvit ja jatkamme keskustelua.

Maksuttomaan maastovalmennukseemme mahtuu 20 osallistujaa.

Maastovalmennukset järjestää Lumotaito-hanke. 


Kuva: Strängasin tila

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu