Maaseutumatkailuseminaari 22.-23.3. Kajaanissa

Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä, Koskikatu 2-4, 8200 Kajaani, Suomi

MKN Itä-Suomi

Seminaarit

Cac77a69115233a133a5028a426f2145

Maaseutumatkiluyrittäjien ja -kehittäjien seminaari kokoaa yhteen maaseutumatkailusektorin toimijat. Tapahtuman teemana on Kulttuuri- ja ruokamatkailu. Tilaisuus on suunnattu kaikille maaseutumatkailusta kiinnostuneelle – yrittäjille, kehittäjille tai omaa alan yritystä suunnitteleville.

Luvassa on innostavia yrittäjäpuheenvuoroja, mielenkiintoisia retkikohteita, tunnelmallinen iltatilaisuus sekä kainuulainen makumatka -tuotetori, joka tarjoaa seminaarivieraille elämyksellisen makumatkan paikallisen, alueellisen lähiruoan äärelle.

Seminaarin avaus 22.3 Pohjois-Savon maakuntajohtaja Tytti Määttä ja Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.
Puhujina ovat mm. runoviikon taiteellinen johtaja, näyttelijä Kati Outinen, joka puhuu Kohtaamisen kosketuksesta ja elämyksistä taiteen keinoin. Torstain yksi puhujista on toimittaja & juontaja Ella Kanninen puheenvuorollaan Parhaan palvelukokemuksen varmistaminen – havaintoja meiltä ja muualta. Tarjolla on paljon ideoita, ajatuksia ja uusia työkaluja omaan tekemiseen sekä monenlaisia verkostoitumisen mahdollisuuksia ympäri Suomen.

Keskiviikkona 22.3. tutustumiset alueen yrityksiin, valittavana kaksi eri ruokamatkapilottia:

  1. Kainuulaisia makuja Panimoravintola Haapala, Sotkamo ja Pekka Heikkisen Leipomo, Kajaani 
  2. Makumatka vanhan ajan tunnelmaa henkivään Saarisen pirttiin ja Kotolinnaan Paltamoon 

Keskiviikkona 22.3. Iltajuhlassa  palkitaan ansioituneita maaseutumatkailutoimijoita/-yrityksiä: vuoden maaseutumatkailun Kellokas -palkinto/SMMY ry, Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys tunnustus/SMMY ry ja Lomalaidun ry ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset palkitsevat Maistuva Maaseutu -yritykset.

Koko seminaarin ohjelma, tarkemmat tiedot retkistä ja ilmoittautumisohjeet 

Ilmoittautumisaikaa on 1.3.2023 saakka.

Tervetuloa Kajaaniin niin läheltä kuin kauempaakin!

Seminaarin järjestäjinä toimivat Lomalaidun ry, maaseutumatkailua kehittävä yhdistys
Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry yhteistyössä alueellisten järjestäjätahojen kanssa.
Kainuussa seminaaria toteuttamassa ovat Itä-Suomen Maa- ja Kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomi ry ja Kainuun Liitto. Seminaarin toteutuksen mahdollistavat valtakunnalliset ja alueelliset sponsorit sekä hankerahoitus (KantriKestävä- ja Via Karelia -hankkeet).

mms-logot.jpg (26 KB)

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu