Luonnonlaidunpäivä Keski-Suomessa Hankasalmella 15.6.2024

Rantakorven tila, Rantakorventie 82, 41490 Niemisjärvi

MKN Keski-Suomi

Maisema

1a34bdc7d47c6801c90e781e3bcf80d4

Tervetuloa viettämään luonnonlaidunpäivää Hankasalmelle

Aika: 15.6.2024 klo 11-15

Paikka: Rantakorven tila, Rantakorventie 82, 41492 Hankasalmi

Luonnonlaidunpäivänä pääset tutustumaan Rantakorven tilan toimintaan ja eläinten laidunnukseen. Tilalla on mm. lampaita, kyyttöjä, hevosia, kanoja ja koiria. Tila sijaitsee Pieni-Kaihlasen rannalla, joka on Natura 2000 -suojelualue. Vesistö on lintuvesien suojeluohjelman kohde ja Keski-Suomessa arvokas lintuvesi.

Luonnonlaidunpäivänä pääset näkemään paimenkoiranäytöksen, jossa koirat paimentavat lampaita. Voit osallistua myös noin puolen kilometrin mittaiselle laidunkierrokselle. Perheen pienemmät voivat kokeilla talutusratsastusta pientä maksua vastaan.

Tule ajan kanssa nauttimaan kauniista ympäristöstä. Nuotiopaikalla voi ostaa tilan makkaroita paistettavaksi tai syödä eväitä. Tilamyymälä on avoinna ja voit ostaa sieltä tilan tuotteita: taljoja, lankoja ja lihaa. 

Tapahtuman järjestävät Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset yhdessä Rantakorven tilan kanssa. Tapahtuman järjestämistä tukee Opetushallitus.

Valtakunnallisen luonnonlaidunpäivän järjestävät yhdessä Luonnonlaidunlihan tuottajat ry, Luonnon- ja riistanhoitosäätiö, WWF, Metsähallitus, Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria ja Ruokavirasto.

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu