Kotitarveviljelyn etätilaisuudet

Kotitarveviljelyn etätilaisuudet

20.05.2020 - 11.06.2020

Vinkkejä ja vertaistukea kotitarveviljelyn etätilaisuuksista!

Vinkkejä ja vertaistukea kotitarveviljelyn etätilaisuuksista

Maa on jo lämmennyt ja puutarhatyöt ovat jo alkaneet. Oletko kokeillut joskus tehdä lannoitetta tai kasvinsuojeluainetta itse? Luonnonvarakeskus Luke on tehnyt aiheesta tutkimuksen, olemme etuoikeutettuja kuulla sen tuloksia.

Toteutamme tilaisuudet Teams-ohjelman välityksellä. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja eivät vaadi ennakkoon ilmoittautumista. Pääset mukaan tilaisuuksiin alla olevien linkkien kautta. Kaikki tilaisuutemme alkavat klo 17 ja kestävät maksimissaan tunnin. Teams-linkit tilaisuuksiin avautuvat klo 16.45, jolloin kannattaa jo kirjautua ja varmistaa että tekniikka toimii. Mikäli tarvitset apua kirjautumisen kanssa, ota rohkeasti yhteyttä etukäteen Hennaan, voidaan vaikka harjoitella ennen varsinaista tilaisuutta. Osallistumisohjeet löydät myös täältä.

Ke 20.5. klo 17 Toiveuusintana: Kompostointi

Liity Microsoft Teams -kokoukseen
Asiantuntijana Katja Mansikkaniemi

Kompostointia monella eri tyylillä. Mitä hyötyä kompostoinnista on ympäristölle ja ihmisille? Maaperän on viljelijän paras kumppani. Käymme läpi kevään työsarkaa ennen itse kylvöjen aloittamista - maan muokkausta, kompostin lisäämistä ja rikkojen juurien poistamista.

Ke 27.5. klo 17 Kasvimaan hoito kesän sääolojen mukaan

Liity Microsoft Teams -kokoukseen
Asiantuntijana Katja Mansikkaniemi

Taimivaiheessa lämpötilalla, kastelulla ja valolla on suuri merkitys. Kun on vielä hallariski ja ennen kuin kunnon juuret ovat kasvaneet, on tärkeää muistaa muutamia perusjuttuja. Tämä on nyt superajankohtaista, tulehan kuulolle!

To 28.5. klo 17 Taimien siirtäminen ulos, sekä viljelyn aloittaminen kasveilla, jotka vaativat lämpimän maan

Liity Microsoft Teams -kokoukseen
Asiantuntijana Katja Mansikkaniemi

Kun sää ja lämpötila sallii, on aika aloittaa kylvöt. Lajeja on monia, toiset voi kylvää jo toukokuun alussa, toisten kanssa pitää odottaa kesäkuulle asti, kun maa on tarpeeksi lämmin. Lämpimän maan vaativat ennen kylvämistä ainakin kurkku ja kesäkurpitsa. Sisällä kasvatetut taimet pitää karaista ulkona tai kasvihuoneessa kasvua varten. Käymme läpi viljelyn aloittamisen ensi askeleet rivi- ja taimiväleistä kattamiseen.

Ke 3.6 klo 17 Luken tutkimustuloksia kotitarveviljelystä

Liity Microsoft Teams -kokoukseen
Asiantuntijana, tutkimusprofessori Jarkko Niemi

Luonnonvarakeskus Luke on tehnyt tutkimuksen liittyen kotitarveviljelyyn. Saamme kuulla tutkimusprofessori Jarkko Niemeltä tämän mielenkiintoisen tutkimuksen tuloksista.

Mikä motivoi kotitarveviljelyyn ja miten pääset alkuun viljelyssä?
Kotitarveviljely on monipuolista toimintaa. Siinä yhdistyvät usein kasvisten, juuresten ja marjojen viljely, mahdollisesti myös kotieläinten pito. Kerromme, mikä tutkimuksen perusteella kannustaa ihmisiä kotitarveviljelyyn, millaisia tietoja, taitoja ja resursseja kotitarveviljelyssä tarvitaan ja millaisia haasteita kotitarveviljelijät ovat kohdanneet. Lue lisää.

To 4.6. klo 17 Omatekoiset luonnonmukaiset kasvinsuojeluaineet kasvimaalle

Liity Microsoft Teams -kokoukseen
Asiantuntijana Katja Mansikkaniemi

Tuholaisten torjuntaan on saatavilla luonnollisia ainesosia, joista voi itse tehdä torjunta-aineita. Ne ovat mietoja, joilla pahinta hyökkäystä ei ehkä torjuta, mutta samalla voit olla huoletta sen suhteen, että tuholaisille syntyisi resistenssi ainetta kohtaan, tai että tappaisit samalla hyödyllisiä ötököitä! Paras tapa torjua tuholaisia on tietenkin ennakointi.

Ke 10.6. klo 17 Kauden kasvikset, marjat ja hedelmät – ruokavinkkejä kesään

Liity Microsoft Teams -kokoukseen
Ruoka-asiantuntija Henna Kyyrä

Kauden kasvikset, marjat ja hedelmät kunniaan ja käyttöön. Tilaisuudessa saat herkulliset vinkit näiden käytöstä kesän juhla- ja juhannuspöytään.

To 11.6. klo 17 Omatekoiset ja luonnonmukaiset lisälannoitteet kasvimaalle

Liity Microsoft Teams -kokoukseen
Asiantuntijana Katja Mansikkaniemi

Tiesitkö, että on mahdollista tehdä luonnonmukaisia lisälannoitetta kasvimaalle itse? Miten näitä tehdään, tule ihmeessä kuulolle. Itse tehty nokkostee on typpipitoinen lannoite kasvukaudella. Rohtoraunioyrtistä saa taas kaliumia tomaateille ja perunoille! Kasvukauden aikana on hyvä antaa lisälannoitusta, jos näyttää, että kasvu hiipuu.
 

Nämä tilaisuudet ovat osa Kotitarveviljelystä enemmän tehoja -hanketta. Rahoittajana Ykkösakseli ry.

  

Tapahtuman ajankohta: 20.05.2020 17:00 - 11.06.2020 18:00
Hinta: Tilaisuudet ovat maksuttomia

Jaa

Tapahtuman henkilöt

Palvelut